Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

"Εμείς προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο δυνατό σενάριο" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εξηγώντας πως το εθνικό lockdown αποτελεί πιθανότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε για τα ενδεχόμενα σενάρια lockdown κατά την περίοδο των γιορτών και εξήγησε πως “τίποτα δεν αποκλείεται”. Χαρακτηριστικά, είπε:

“Εμείς προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Για να ξεδιπλωθεί όλη η στρατηγική που έχουμε για τους επόμενους μήνες πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πάρα πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είδαμε μία έξαρση το προηγούμενο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως, η οποία ήταν εκθετική, γι΄ αυτό πήραμε αυτά τα μέτρα“.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξήγησε ότι υπάρχει αύξηση αλλά όχι εκθετική. “Ελπίζουμε με τα μέτρα που έχουμε πάρει να αναχαιτίσουμε αυτό το κύμα, να το φέρουμε σε μία επίπεδη κατάσταση και σιγά σιγά στην πτωτική πορεία. Αν αυτό γίνει, τότε τα μέτρα θα λήξουν πιο γρήγορα”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο “να κάνουμε Χριστούγεννα” ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: “Αυτή είναι η πρόθεση μας. Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα τότε θα μπορούμε πραγματικά να είμαστε πιο αισιόδοξοι για τον Δεκέμβριο. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα θα πηγαίνουμε σε σκλήρυνση αντί για ελάφρυνση των μέτρων”.

Το “χειρότερο σενάριο” θα είναι ένα εθνικό lockdown, το οποίο “δεν αποκλείεται”, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην συνέχεια, μίλησε για άλλα ενδεχόμενα μέτρα, το σύστημα υγείας και τα πιθανά σενάρια για την περίοδο των γιορτών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα