Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Με SMS οι μετακινήσεις

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Με SMS οι μετακινήσεις
Lockdown στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Σε lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες από το πρωί της Τρίτης 3/11, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τι θα ισχύει.

Την εφαρμογή τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, από τις 6 πμ της Τρίτης και για 14 ημέρες, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown της Άνοιξης είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ενώ όπως και την Άνοιξη, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, για έξι ενότητες μετακινήσεων

Από 9 το βράδυ μέχρι 5 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται επίσης εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Όπως εξήγησε ο κ.Πέτσας καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομους κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό, αποφασίστηκε να ληφθούν πρόσθετες δράσεις πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον μπαίνει και η Μαγνησία σε ζώνη αυξημένου κινδυνου, δηλαδή στο κόκκινο. Δημιουργείται επίσης μία ακόμη ζώνη, η γκρί ζώνη, στην οποία εντάσσονται Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου εφαρμόζονται τα πιο αυστηρά μέτρα.

Σημειωτέον ότι κλειστό θα είναι στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες και το λιανεμπόριο. Κλειστές επίσης θα είναι όπως και στο lockdown της άνοιξης, οι Εκκλησίες σε αυτές τις δυο περιοχές, ενώ στις ζώνες αυξημένου κινδύνου επιτρέπονται θρησκευτικές τελετές με μέχρι και εννέα άτομα.

Ο κ.Πέτσας ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται, σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, να κλείσει κάποια από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτό διότι όπως είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού μέσα στα σχολεία.

Είπε επίσης ότι στην Αττική η αύξηση των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν είναι εκθετική όπως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι εάν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση θα δράσει πάλι γρήγορα και προληπτικά, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για lockdown και στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα