Πλαστά πιστοποιητικά: ΕΔΕ για τέσσερις εργαζομένους του “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης

Πλαστά πιστοποιητικά: ΕΔΕ για τέσσερις εργαζομένους του “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης
Intime

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τέσσερις εργαζόμενους του Γεννηματάς που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλούν τα καθήκοντά τους, ενώ με σημερινή του ανάρτηση επεσήμανε ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθείται για κάθε εμπλεκόμενο είναι η εξής: “Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα”.

Αυτή είναι άλλη μία -από τις πολλές- περίπτωση πλαστών πιστοποιητικών σε νοσοκομεία της χώρας, μετά την πολύκροτη υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσα, όπου μια υπάλληλος χορηγούσε «μαϊμού» πιστοποιήσεις εμβολιασμού. Άλλη μία καταγγελία ήρθε στην επιφάνεια από το Μεσολόγγι, όπου σύμφωνα με το agrinionews.gr, γνωστός ιατρός στην περιοχή κατέθεσε αποτέλεσμα rapid test σύμφωνα με το οποίο ήταν θετικός στον κορoνοϊο, ενώ όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για πιστοποιητικά “μαϊμού” σε πολλές περιοχές της χώρας όπως σε Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα