Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Εικόνα από σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα και μέχρι ποια ώρα. Ισχύουν πάντα οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού.

Ανοιχτή θα είναι και την Πέμπτη η αγορά, πάντα υπό τους περιορισμούς που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές, σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:00 – 20:00.

Την 1η Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας.

Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά καταστήματα – εκτός από τα βιβλιοπωλεία – η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα SMS και οι κωδικοί στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει με sms στο 13033 το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Για να μεταβεί στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα, πρέπει να στείλει τον «κωδικό 2», που χρησιμοποιείται για την προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων-βενζινάδικα. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει επίσης με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα