Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Ένας στους 4 στην πόλη έχει κορονοϊό

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Ένας στους 4 στην πόλη έχει κορονοϊό
Στιγμιότυπο από την Μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ". Eurokinissi

"Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Εκτός ελέγχου μοιάζει να είναι η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στη Δράμα. Το το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η πόλη είναι ιδιαίτερα αυξημένο ενώ ένας στους τέσσερις είναι θετικός στον κορονοϊό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημέιωσε, το νοσοκομείο της πόλης, από τις συνολικά 240 κλίνες που έχει, μετέτρεψε τις 140 σε κλίνες covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά στις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)»

Παράλληλα ανέφερε ενώ χθες, Πέμπτη, έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν ακόμη δύο ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά στο προσωπικό του νοσοκομείου, εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτήν τη στιγμή 80 νοσηλευτές και 25 γιατροί νοσούν από τον κορονοϊο. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό Δράμα. «Είναι από τα λιγότερα (που έχουν καταγραφεί) τις τελευταίες μέρες».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα