Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου το νοσοκομείο της Δράμας

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου το νοσοκομείο της Δράμας
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ κορονοϊού Eurokinissi

Διασωληνώνουν ασθενείς σε χειρουργεία στο νοσοκομείο της Δράμας λόγω γεμάτης ΜΕΘ, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής.

Μεγάλο πλήγμα από το δεύτερο κύμα πανδημίας κορονοϊού έχει δεχτεί η Δράμα, με την νεφρολόγο και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας να κάνει λόγο για τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

“Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η Νίτσα Κιόρτεβε στο Mega και πρόσθεσε: “Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρόα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε που να τους μεταφέρουμε”.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», επεσήμανε.

Η κ. Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», σημείωσε φορτισμένη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, η κυρία Καρατζόγλου σημείωσε από την πλευρά της πως «δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, όλοι οι νοσηλευόμενοι έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Η παρέμβαση που θα γίνει στο νοσοκομείο αφορά την αύξηση της παροχής οξυγόνου γιατί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα