Κορονοϊός: Με C-130 έφτασαν διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Κορονοϊός: Με C-130 έφτασαν διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα
ekabnews.gr

Σε εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, αποτυπώνει η πρώτη αεροδιακομιδή τριών ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας, με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για τρεις ασθενείς – δύο 76χρονους και έναν 75χρονο- από τη Δράμα που μεταφέρθηκαν με C-130 από το αεροδρόμιο της Καβάλας σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς δεν βρέθηκε κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα για να νοσηλευτούν.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης με ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες και επέστρεψε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

ekabnews.gr

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, η μεταφορά των τριών ασθενών, που είναι διασωληνωμένοι τα δυο τελευταία 24ωρα κρίθηκε αναγκαία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους και της ηλικίας τους, καθώς και οι τρεις είναι άνω των εβδομήντα ετών.

ekabnews.gr

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσα σε ειδική κάψουλα.

ekabnews.gr

Το βράδυ της Τετάρτης το ΕΚΑΒ μετέφερε με c 130 δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα έγινε άλλη μία αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα