Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας στο NEWS 24/7: Όσοι πήγαν στο Σύνταγμα δεν είχαν ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις

Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας στο NEWS 24/7: Όσοι πήγαν στο Σύνταγμα δεν είχαν ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις
Παραμονη Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα printscreen

Απάντηση για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την παραμονή πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος δίνει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, ο οποίος υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποφυγής των προστίμων.

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, όταν για κάποια ώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μετανάστες -κυρίως πακιστανικής καταγωγής αλλά όχι μόνο- που ζουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο News 24/7, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας, εξηγεί τι συνέβη σύμφωνα με όσα τον ενημέρωσαν οι συμπατριώτες του. Όπως ξεκαθαρίζει, ο ίδιος δεν βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος. «Δεν υπήρξε κανένα οργανωμένο κάλεσμα όπως λέγεται και γράφεται. Αντιθέτως εγώ ο ίδιος, την προηγούμενη ημέρα, στις 30 Δεκέμβρη έκανα Facebook Live για την ενημέρωση των Πακιστανών που ζουν στη χώρα, σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Εκεί ενημέρωσα πως δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου στην Ελλάδα».

Όλοι οι συμπατριώτες του με τους οποίους επικοινώνησε ο ίδιος τις τελευταίες τρεις ημέρες, του είπαν το ίδιο πράγμα. Δεν είχαν ενημερωθεί πως είχαν ακυρωθεί οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της παραμονής πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον Τζαβεντ Ασλαμ, αυτό είναι λογικό να συμβεί σε ορισμένους: «Όσοι καταλαβαίνουν ελληνικά ενημερώνονται από τα media. Από την άλλη αρκετοί που δουλεύουν όλη μέρα δεν προλαβαίνουν να δουν ούτε τις ενημερώσεις από τις κοινότητες όπως η δική μας. Ξέρετε, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που ζουν στη χώρα δουλεύουν 10-12 ώρες ή και παραπάνω. Συνεπώς δεν είναι πάντα εύκολο να ενημερώνονται».

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, λέει, πως κατά την άποψή του το πρώτο πρόβλημα ήταν η έλλειψη ενημέρωσης από τους αρμόδιους της κυβέρνησης και των δήμων προς τους μετανάστες οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν οι εφημερίδες και τι λέγεται από τις τηλεοράσεις. Ωστόσο, συμπληρώνει, πως αν η αστυνομία βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος από νωρίς για να ενημερώσει όσους έφταναν εκεί, δεν θα είχε δημιουργηθεί ο συνωστισμός: «Μόλις εμφανίστηκε η αστυνομία και έκοψε κλήσεις σε όσους δεν φορούσαν μάσκες, ενημερώνοντας παράλληλα για την ακύρωση της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι έφυγαν ειρηνικά. Δεν υπήρξε καμία ένταση. Απλώς οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι ισχύει με τις συναυλίες κλπ. Κάθε χρόνο πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να πάνε στην πλατεία Συντάγματος για την γιορτή της αλλαγής του χρόνου, όπως και οι Έλληνες πολίτες», συμπληρώνει ο Τζαβέντ Ασλαμ.

Κλείνοντας, ο ίδιος τονίζει πως: «Πρόθεσή μας είναι πάντα να τηρούμε τους νόμους της χώρας που μας φιλοξενεί και στην οποία δουλεύουμε χρόνια. Από βάθος καρδιάς έχουμε σεβασμό. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποφεύγουμε πρόστιμα ή να μην ακολουθούμε κανόνες. Δεν γίνεται όμως επειδή έγινε αυτό το περιστατικό να χαρακτηρίζεται με συγκεκριμένο τρόπο μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, αυτή των μεταναστών. Για τη νέα χρονιά, εύχομαι για όλο τον κόσμο, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, σε κάθε μετανάστη και μετανάστρια, καλή χρονιά να έχουμε και να τελειώσει επιτέλους η πανδημία του κορονοϊού που είναι σαν δράκος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version