Σαλαμίνα: Απομακρύνθηκε από μόνη της προς την ανοιχτή θάλασσα η φάλαινα

Σαλαμίνα: Απομακρύνθηκε από μόνη της προς την ανοιχτή θάλασσα η φάλαινα
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σημάδια έντονης βελτίωσης παρουσίασε η φάλαινα που είχε προσαράξει στα Σελήνια Σαλαμίνας καθώς το απόγευμα του Σαββάτου απομακρύνθηκε από μόνη της στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην ανοικτή θάλασσα απομακρύνθηκε από μόνη της η φάλαινα του είδους “ΖΙΦΙΟΣ” που εθεάθη το πρωί εκ νέου σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας, ενώ χθες το πρωί είχε εγκλωβιστεί και στα ρηχά παραλίας του Αλίμου.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο “μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο ζιφιός -τον οποίο ονόμασαν ‘Σωτήρη’- έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης”.

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Η ανακοίνωση της ομάδας Αρίων:

Μετά από χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής στην βραχώδη παραλία Σελίνια της Σαλαμίνας, ο ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης. Ενώ είχε προγραμματιστεί από την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, με χρήση ειδικού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος το ζώο απομακρύνθηκε και πάλι από μόνο του πλέοντας προς τα ανοικτά. Οι κτηνίατροι, βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στη περιοχή -υπό καταρρακτώδη βροχή- μέχρι νεoτέρας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το πλησιέστερο λιμεναρχείο (108) εάν ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα