Σε τροχιά υλοποίησης τα δίκτυα αποχέτευσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά

Σε τροχιά υλοποίησης τα δίκτυα αποχέτευσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά
ΕΥΔΑΠ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Προχωρά το αποχετευτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ, με νέο διαγωνισμό για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Μαραθώνα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το αποχετευτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ και προχωρά σε αλλεπάλληλες δημοπρατήσεις σημαντικών έργων στην Ανατολική Αττική. Αυτή τη φορά, η εταιρεία έβγαλε σε διαγωνισμό την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Μαραθώνα.

Το έργο έχει κόστος με ΦΠΑ 90,33 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 72,85 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου και στις 29 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Το έργο αναμένεται να συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον όλων των μεγάλων του κατασκευαστικού κλάδου.

Με το έργο αυτό εκτιμάται πως θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής. Θα κατασκευαστούν 185 km αγωγών αποχέτευσης στη Νέα Μάκρη, συμπεριλαμβανομένων και των πολεοδομικών ενοτήτων Νέου Βουτζά (το τμήμα που ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα), Αγίας Μαρίνας και Ζούμπερι, καθώς και στον οικισμό του Μαραθώνα και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εκτός από την κατασκευή των αγωγών, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή 7.000 συνδέσεων με τα ακίνητα με το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη “ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020” και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ταμείο Συνοχής. To ποσοστό συγχρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών του έργου ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 90%.

Η διάρκεια του έργου εκτιμήθηκε σε 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν μέχρι το τέλος του έτους η εργολαβία ξεκινήσει τότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το 2025.

Ταυτότητα του έργου

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Μάκρης, συμπεριλαμβανομένων των πολεοδομικών ενοτήτων Νέου Βουτζά (το τμήμα που ανήκει στον Δήμο Μαραθώνα), Αγίας Μαρίνας και Ζούμπερι, του οικισμού του Μαραθώνα και τμήματος του Άγιου Παντελεήμονα, καθώς και τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων από τις ως άνω περιοχές στο τελικό αντλιοστάσιο Α8. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δέκα (10) αντλιοστασίων ακαθάρτων, από τα οποία τα πέντε (5) είναι αντλιοστάσια μεταφοράς και τα υπόλοιπα πέντε (5) τοπικά αντλιοστάσια.

Οι αγωγοί βαρύτητας είναι ονομαστικών διαμέτρων από Φ200 έως και Φ1.000, και μήκους 170,5 km, ενώ και οι κεντρικοί καταθλιπτικοί αγωγοί είναι δίδυμοι, ονομαστικών διαμέτρων από Φ110 έως και DN600 με μήκος διαδρομής 7,2 km.

Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων, για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα