Συμπληρωματική απολογία Φιλιππίδη πριν μιλήσει η εισαγγελέας

Συμπληρωματική απολογία Φιλιππίδη πριν μιλήσει η εισαγγελέας
Eurokinissi

Συμπληρωματική απολογία επί νέων στοιχείων ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης λίγο πριν από την έναρξη της εισαγγελικής πρότασης. Επικαλέστηκε σημαντικά έγγραφα.Δεκτό το αίτημά του.

Καθυστέρηση στην προγραμματισμένη αγόρευση της Εισαγγελέως του ΜΟΔ Στέλλας Στόγια στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς, όπως είπε η συνήγορος του, περιήλθαν στα χέρια του χθες πολύ σημαντικά έγγραφα.

Η συνήγορος του ηθοποιού Κική Πακιρτζιδου ζήτησε την διενέργεια γραφολογικης πραγματογνωμοσύνης επί των επίμαχων εγγράφων αλλά και να του επιτρέψει το δικαστήριο να απολογηθεί συμπληρωματικά για τα νέα ευρήματα.

Το δικαστήριο μετά απο διάσκεψη έκαν δεκτό το αίτημά του.

Οι κατηγορίες και η δίκη

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές , καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς , το 2010 και το 2014. Οι δύο από τις περιπτώσεις έχουν ως τόπο τέλεσης το καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την, άνεργη τότε, παθούσα.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιούλιο του 2021 καθώς είχε κριθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση, “ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων”. Η πόρτα της φυλακής για τον ηθοποιό “άνοιξε” τον περασμένο Ιούλιο ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πλέον συμπληρώσει 12 μήνες προσωρινής κράτησης.

Το δικαστήριο είχε δεχθεί την αίτηση αντικατάστασης της κράτησης του κατηγορούμενου ομόφωνα ορίζοντας περιοριστικούς όρους, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός που σήμερα θα αγορεύσει είχε πει στους δικαστές πως μπορούν να αφήσουν ελεύθερο τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί έχει εκλείψει η πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων όχι εξαιτίας του ίδιου αλλά γιατί “είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους”.

Από την πολύμηνη, με συχνότατες εντάσεις διαδικασία, αναδείχθηκαν δύο “πρόσωπα” του επιφανούς καλλιτέχνη που επί σειρά ετών ήταν αγαπητός στο κοινό κυρίως με εμβληματικούς κωμικούς ρόλους.

Συνάδελφοι του και άλλοι επαγγελματίες του χώρου του θεάτρου, που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, με συχνές εκρήξεις θυμού, επιθετικό και απαιτητικό αλλά και με ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που κατέθεσαν υπέρ του, έδωσαν μία διαφορετική εικόνα στο δικαστήριο περιγράφοντας έναν γλυκό, αυστηρό αλλά δίκαιο που “ποτέ δεν θα έκανε αυτά για τα οποία κατηγορείται”. Στο πλευρό του από την αρχή η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι “τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Έναν ρόλο”.

Η απολογία και η κρίσιμη ερώτηση της Εισαγγελέως

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, την Δευτέρα επί σχεδόν εννέα ώρες έδωσε τις δικές του απαντήσεις , την δική του εκδοχή για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που τους καταλογίζει η δικογραφία , αρνούμενος πως έχει διαπράξει τις πράξεις που του αποδίδονται. Δήλωσε “άπιστος” απέναντι στην γυναίκα του αλλά όχι “βιαστής”. Δήλωσε “χορτασμένος” από αγάπη και οργισμένος δήλωσε πως πλέον “ούτε απέξω από θέατρο δεν θέλει να περάσει ξανά”.

Στην διάρκεια της απολογίας του στράφηκε κατά όλων των ηθοποιών που στάθηκαν στο πλευρών των τριών συναδέλφων τους που κατέθεσαν στο δικαστήριο όσα κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές. Στράφηκε κατά των ηθοποιών Άννας – Μαρίας Παπαχαράμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη που πρώτες είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για αδικήματα που ωστόσο έχουν παραγραφεί. “Ντροπή τους” είπε ο θιασάρχης που δεν άφησε χωρίς σχόλια και τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα για τον οποίο τόνισε πως “ξέρει ότι δεν είμαι βιαστής”.

Κατά τον κατηγορούμενο, όλη η ποινική εμπλοκή του σχετίζεται με συγκεκριμένα πρόσωπα που επειδή δεν τους είχε δώσει δουλειά, στράφηκαν στον κατάλληλο χρόνο σε βάρος του. Ήταν , σύμφωνα με τον ηθοποιό, “η ευκαιρία τους” για να τον βγάλουν εκτός θεάτρου και να αναδειχθούν άλλοι στα ηνία του χώρου.

Η σημερινή αγόρευση θα αναδείξει την θέση της Εισαγγελέως για όλα εκείνα τα δεδομένα που επί σειρά μηνών κατατέθηκαν στο δικαστήριο και από την πλευρά των φερόμενων θυμάτων και από την πλευρά του υπόλογου καλλιτέχνη. Θα φανεί αν η απολογία του κατηγορούμενου την έπεισε ή αν εκείνα που βάρυναν την κρίση της ήταν όσα κατέθεσαν οι γυναίκες – οι δύο κεκλεισμένων των θυρών και η τρίτη δημόσια- ότι βίωσαν στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη αναζητώντας δουλειά.

Στο κλείσιμο της απολογίας του ηθοποιού, ήταν η Εισαγγελέας που έκανε στον κατηγορούμενο μία ,πιθανότατα κρίσιμη, ερώτηση: “Μας λέτε ότι και οι τρεις καταγγελίες είναι ψευδείς. Θεωρείτε ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο ανέφελος; Να εκθέσουν έτσι ένα κομμάτι της προσωπικής τους ζωής;” του είπε , για να λάβει την απάντηση του Πέτρου Φιλιππίδη πως “ Ναι. Δεν στοιχίζει τίποτα γιατί μέσα σου δεν έγινε και κάτι. Τώρα αν καταστρέφεται η ζωή του άλλου; Ε! Θα ξεχαστεί γρήγορα!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα