Ελπίδα Νίνου στη δίκη Φιλιππίδη: “Είχε θαυμάστριες αν ήθελε κάτι” – Τι είπε για Παπαχαραλάμπους

Ελπίδα Νίνου στη δίκη Φιλιππίδη: “Είχε θαυμάστριες αν ήθελε κάτι” – Τι είπε για Παπαχαραλάμπους
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο Eurokinissi

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε την Παρασκευή για οργανωμένο σχέδιο κατά του άντρα της. Τι είπε χαρακτηριστικά για Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Ελπίδα Νίνου καταθέτει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επιχειρώντας να παρουσιάσει το σύζυγο της, Πέτρο Φιλιππίδη, ως ένα «γλυκό και τρυφερό άνθρωπο» χωρίς ίχνος κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να σχολιάσει ότι καθώς ήταν δημόσιο πρόσωπο, δεν χρειαζόταν να επιβληθεί σε κάποια γυναίκα, γιατί είχε θαυμάστριες – φράση που προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα. «Οι άνθρωποι οι προβεβλημένοι έχουν στα πόδια τους να κάνουν κάτι. Προσφέρονται οι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν. Υπάρχουν θαυμάστριες» είπε συγκεκριμένα.

Η Ελπίδα Νίνου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης, εμμένοντας στην αρχική της τοποθέτηση, ότι δηλαδή «ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές».

Υπεράσπιση: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ καποιο μήνυμα οτι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.

Υπεράσπιση: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Υπεράσπιση: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό ξεσπούσε πρώτα.

Για τις πρώτες καταγγέλλουσες ηθοποιούς

Επανέλαβε τα περί οργανωμένο σχεδίου κατά του κατηγορούμενου ηθοποιού, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις ηθοποιούς που πρώτες προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππίδη.

Ειδικότερα για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της, αφού στο παρελθόν είχαν καλές σχέσεις.

Υπεράσπιση: Πόσα χρόνια συνεργαζόταν με το σύζυγο σας η Παπαχαραλάμπους;

Μάρτυρας: Το 2001. Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πετρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Αννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, υποστήριξε πως η ηθοποιός της είχε πει ότι «αγαπάει και θαυμάζει» τον Πέτρο Φιλιππίδη, τονίζοντας ότι σε συνεντεύξεις της τον έχει αποκαλέσει μέντορα της.

«Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πετρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε «μέντορα και δάσκαλο». Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα