Φιλιππίδης κατά πάντων: Εμμένει στα περί ενορχηστρωμένου σχεδίου

Φιλιππίδης κατά πάντων: Εμμένει στα περί ενορχηστρωμένου σχεδίου
Πέτρος Φιλιππίδης EUROKINISSI

Όλες τις κατηγορίες σε βάρος του αρνήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την πολύωρη απολογία του αποδίδοντας ευθύνες στις τρεις καταγγέλουσες. Την Παρασκευή αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Στην άρνηση όλων των κατηγοριών προχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την πολύωρη απολογία του, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στις τρεις καταγγέλουσες όσο και στις υπόλοιπες γυναίκες ηθοποιούς που στάθηκαν απέναντί του, καταθέτοντας ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε και πάλι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο σαν στόχο είχε την απομάκρυνσή του από το χώρο. Μάλιστα, δέχθηκε για τον ισχυρισμό αυτό συνεχείς εισαγγελικές ερωτήσεις.

Εισαγγελέας: Λέτε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον σας. Πως μίλησαν δηλαδή οι κυρίες Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη με τις άλλες τρεις κυρίες που σας κατήγγειλαν στη συνέχεια;

Κατηγορούμενος: Τηλεφωνήθηκαν μεταξύ τους, όλος ο χώρος. Ήθελαν να κάνουν αυτή την αλλαγή για συγκεκριμένα πρόσωπα που τους θεωρούσαν ανθρώπους με εξουσία, που πρέπει να φύγουν για να πάρουν άλλοι τα ηνία. Η κυρία Παπαχαραλάμπους γνωρίζεται με την κα. Δροσάκη…

Εισαγγελέας: Επιμένω σε αυτό γιατί το λέτε από την αρχή. Λέτε ότι είναι ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο για να ξαναμοιραστεί η πίτα. Δεν έχω πάρει απαντήσεις.

Κατηγορούμενος: Πρέπει να ψάξετε το παρελθόν της δεύτερης καταγγέλλουσας. Ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αν θέλετε μια δίκαιη δίκη. Ψάξτε τις σχέσεις τους. Δε θα σας πω εγώ περισσότερα πράγματα. Έχουν έρθει δυο άνθρωποι και μου έχουν πει για δυο από τις καταγγέλλουσες που έχουν δουλέψει μαζί τους.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι έπρεπε να φύγουν οι παλαιοί… Δεν είστε 85 χρονών.

Κατηγορούμενος: Από την υπεράσπιση λέγανε για εμένα «17 χρόνια στο ‘Μουσούρη’». Αν δεν τα βάλετε όλα αυτά μαζί δε θα καταλάβετε.

Εισαγγελέας: Γιατί επέλεξαν εσάς όμως;

Κατηγορούμενος: Γιατί έκανα μια ζωή που παρέπεμπε σε αυτό που ήθελαν. Δεν κρυβόμουν.

Ο Π. Φιλιππίδης κατά την απολογία του, υποστήριξε πως «υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον» τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο χώρο: «Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους».

Αναφορικά με τη δεύτερη καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν κοινή συναινέσει μετά από «αμοιβαίο φλερτ».

«Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο. Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία», είπε μεταξύ άλλων αναφέροντας ότι η γυναίκα «είχε συμφωνήσει να παρακολουθήσει την πρόβα, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση. Ήθελε να φύγει. Της άνοιξα την πόρτα και έφυγε. Τής έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να μην υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Τής είπα για τον ‘Λάκη το Γλυκούλη’. Ήμουν ένα σοβαρός επαγγελματίας, να προτείνω μπορούσα, να επιβάλλω όχι».

Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα, υποστήριξε πως εκείνη τον απείλησε για την απόπειρα βιασμού της, λέγοντάς του ότι θα τον πάει στα κανάλια. Είπε δε: «Έγινε ό,τι έγινε μεταξύ μας με τη θέλησή μας. Τελειώνω και της ζήτησα να την πάω σπίτι της. Μου είπε ότι θα πάρει ταξί. Την άφησαν στην πιάτσα των ταξί. Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου. Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση. Ανακάλυψαν οι συνήγοροι ότι το οικόπεδο αυτό είναι έξω από το σπίτι μου. Έβγαινε ο γιος μου και έπαιζε. Πήγαν και βανδάλισαν το σπίτι της μάνας μου. Είπαν να μη μπορώ να σταθώ πουθενά».

Την Παρασκευή αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα