“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Έρευνα για τη Σοφία Νικολάου και “ορφανά” χτυπήματα

Διαβάζεται σε 3'
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των 6 συλληφθέντων για τρομοκρατία ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Οι Αρχές διερευνούν τη σύνδεση της “Σύμπραξης Εκδίκησης” με την επίθεση που φέρεται να έγινε με στόχο τη Σοφία Νικολάου, καθώς και άλλες τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

Τον δρόμο των φυλακών πήραν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» που εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η έρευνα όμως μόλις έχει ξεκινήσει, αφού εκτός των πέντε επιθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται, υπάρχουν αρκετά «ορφανά» χτυπήματα που προσπαθούν οι Αρχές να βρουν την προέλευσή τους.

Μία περίπτωση είναι η βομβιστική επίθεση που έγινε σε λάθος διεύθυνση αλλά σε πολύ κοντινό δρόμο στο Π. Ψυχικό, με την οικία της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στις 27 Δεκεμβρίου 2023, όπου άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει στην πυλωτή πολυκατοικίας αυτοσχέδια βόμβα, αποτελούμενη από μία παλιά χειροβομβίδα συνδεδεμένη με βραδύκαυστο φυτίλι που εξερράγη, δημιουργώντας μαύρισμα και ένα μικρό κρατήρα στο σημείο.

Για την περίπτωση δεν υπήρξε έως σήμερα ανάληψη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα που οδηγούνταν στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι, προέκυψε από μία προσαγωγή μία μαρτυρική κατάθεση, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω άτομο είχε λάβει εντολή από κατηγορούμενο της οργάνωσης να τοποθετήσει στην συγκεκριμένη περιοχή την βόμβα χωρίς να γνωρίζει για ποιον ήταν και έκανε λάθος την διεύθυνση, ενώ στην πραγματικότητα στόχος ήταν η διεύθυνση της οικίας της Σοφίας Νικολάου. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση ενώ η Πρώην Γενική Γραμματέας, δήλωσε σε λογαριασμό της στα social media:

 «Δεν σας φοβάμαι. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλους τους τρομοκράτες οι οποίοι έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να κάμψουν την αποφασιστικότητά μου απέναντι στο κοινό έγκλημα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο.

Τελευταίο κρούσμα η λανθασμένη τοποθέτηση μίας χειροβομβίδας είκοσι μέτρα μακριά από το σπίτι μου, από ανθρώπους που εξακολουθούν να με «θυμούνται», προφανώς διότι πολύ απλά έκανα σωστά τη δουλειά μου.

Η νέα τρομοκρατική αυτή επίθεση προς το πρόσωπό μου δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί δύο ρίψεις φέιγ βολάν έξω από το δικηγορικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η δημιουργία γκράφιτι σε τοίχο της οδού Πανεπιστημίου, που με χαρακτήριζαν δολοφόνο κρατουμένων, επειδή δεν είχα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ούτε τότε φοβήθηκα, όπως επίσης δεν φοβήθηκα όταν θέλοντας να πετύχει την εκλογική μου εξόντωση και μόνο, πολιτικός μου αντίπαλος «κάρφωσε» στο Ίντερνετ την διεύθυνση του σπιτιού μου -εκεί όπου κοιμίζω τα τρία μωρά παιδιά μου- διευκολύνοντας έτσι τους τρομοκράτες».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σαρώνουν τις συνομιλίες και τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν αν ειδικά οι δύο κατηγορούμενοι στρατιωτικοί αναλάμβαναν και κατά παραγγελία κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και από ποινικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα