Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στην Αττική – Eπαναφορά του click away

Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στην Αττική – Eπαναφορά του click away
Στιγμιότυπο από το 4ο Λύκειο Αιγάλεω, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Η σχολική μονάδα έκλεισε στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και του νέου καθολικού lockdown που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) Eurokinissi

Ανησυχία στους λοιμωξιολόγους για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική, με τον Ν. Σύψα να τονίζει ότι είναι πιθανό η κατάσταση να επηρεάσει, εκτός από τα γυμνάσια και τα λύκεια, και τα καταστήματα, με επαναφορά του click away.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική άφησε ο Νίκος Σύψας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο με τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι η Αττική προκαλεί ανησυχία ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό αν υπάρξει περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων αυτό να επηρεάσει και τη λειτουργία των καταστημάτων και να επανέλθει το “click away” στην αγορά. Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (27/01) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 858 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 409 στην Αττική.

Αναφερόμενος στο  μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, εκτίμησε ότι βρίσκεται παντού στην Ελλάδα και έκανε γνωστό ότι το απόγευμα της Πέμπτης (28/01) θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποκτήσει μια σαφέστερη εικόνα για τη διασπορά του στην κοινότητα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Αττική και η αυξητική τάση στα κρούσματα που προβληματίζει. Παράλληλα αναμένεται να εξετασθούν αναλυτικά και τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις.

Την Παρασκευή (29/01) αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για τα γυμνάσια και λύκεια, τα οποία επρόκειτο να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα