Σύψας: Πότε δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και τι θα γίνει με την άρση των μέτρων

Σύψας: Πότε δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και τι θα γίνει με την άρση των μέτρων
MEGA TV

"Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειές του να μην μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα" ανέφερε ο κ. Σύψας. Εξήγησε ποιοι αντενδείκνυται να κάνουν το εμβόλιο και αν έχουν προτεραιότητα όσοι πέρασαν τον ιό.

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, μίλησε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην χώρα μας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων που αφορά και την γενικότερη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ο καθηγητής, κ. Σύψας, τόνισε ότι “Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εισηγηθούμε να ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, και σε μια βδομάδα να τα ξανακλείσουμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση για άνοιγμα. Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή”.

Πότε δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο

Υπάρχει μόνο μία σαφής αντένδειξη μόνο όταν κάποιος έχει ιστορικό αλλεργικού σοκ μετά από ενδομυική ένεση. Οι υπόλοιπες αλλεργίες που έχουμε, σε ένα τρόφιμο, στη γύρη κλπ., δεν αποτελούν αντένδειξη σε καμία περίπτωση. Αν υπάρξει αλλεργική αντίδραση γίνεται τα πρώτα 5-10 λεπτά μετά το εμβόλιο και ο εμβολιαζόμενος βρίσκεται στο χώρο όπου παρακολουθείται”, εξήγησε ο κ. Σύψας σχετικά με τα εμβόλια.

Αυτοί που έχουν περάσει τον ιό πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα, θα το κάνουν τελευταίοι. Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών ορίζει ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι. Θέλουμε να εμβολιαστεί ο κόσμος για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα υπάρχει, αλλά δεν ξέρω που θα χρησιμοποιηθεί”, πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα