Στο μνημείο του Π. Φύσσα η σημαία του Πολυτεχνείου

Στο μνημείο του Π. Φύσσα η σημαία του Πολυτεχνείου
Μέλη της ΠΑΣΠ με τη Μάγδα Φύσσα, μπροστά στο μνημείο του Π. Φύσσα με τη σημαία του Πολυτεχνείου youtube

Μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου μπροστά από το μνημείο του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι. Στο σημείο και η μητέρα του, Μάγδα.

Στο Κερατσίνι άνοιξε την Τρίτη (17/11) η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μέλη της ΠΑΣΠ, η οποία κατέχει τα τελευταία χρόνια το κειμήλιο, βρέθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και άνοιξαν μαζί με τη μητέρα του, Μάγδα τη σημαία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες.

47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα. με αγώνες. ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη «ήρωας» και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους.

Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα