Τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς σχέδιο και παρά την έξαρση κρουσμάτων

Τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς σχέδιο και παρά την έξαρση κρουσμάτων
Σχολείο στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου. Στο σκοτάδι οι γονείς που δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχέδιο (;) του υπουργείου Παιδείας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open είπε οτι η ημερομηνία αυτή “έχει κλειδώσει”.

“Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αναπάντητα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμεώς, μέχρι στιγμής κρατούν στο σκοτάδι τους γονείς για μια σειρά απο ζητήματα και ενώ ο κορονοϊός είναι και πάλι σε έξαρση στη χώρα μας.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επιβεβαίωσε την ημερομηνία, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία. Θα πηγαίνουν και πάλι οι μαθητές εκ περιτροπής και πόσοι μαθητές θα είναι ανά τμήμα; Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι θα υπάρξει παρακολούθηση εκ περιτροπής, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδευτικοί έχουν ειδοποιηθεί να δηλώσουν ωράρια, κάτι που σημαίνει ότι εξετάζεται λειτουργία πρωί – απόγευμα.

Πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και η χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές;

Θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση και πώς δεν θα εξελιχθεί ξανά σε παρωδία, με την εφαρμογή να επαφίεται στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών με πενιχρά μέσα;

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων δασκάλων, καθηγητών και μαθητών;

Έχουν ληφθεί υπόψη, παραδείγματα ανοίγματος σχολείων στο εξωτερικό, σε καιρό έξαρσης κρουσμάτων, όπως στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ;

Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει, ενώ η 7η Σεπτεμβρίου είναι μόλις τρεις εβδομάδες μακριά και θα έπρεπε οι γονείς να γνωρίζουν το σχέδιο που υπάρχει -αν υπάρχει- έστω και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Τι λέει η ΟΛΜΕ

Ενστάσεις και προβληματισμούς εξέφρασε μιλώντας στο Open ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Βαγγέλης Μπουντουλούλης. Έκανε λόγο για αντιφατική στάση του υπουργείου Παιδείας και τόνισε οτι απαιτούνται κονδύλια τα οποία θα πρέπει να διατεθούν για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που το υπουργείο επιλέξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είπε οτι δεν είναι κάτι απλό και χρειάζεται σοβαρή υλικοτεχνική υποδομή. Επεσήμανε δε, οτι κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος απο την τηλε -εκπαίδευση πουτέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη άνοιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα