Τέμπη: Η Αδειλίνη εξόργισε ξανά τους συγγενείς των θυμάτων

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη κατάφερε να εξοργίσει για μία ακόμη φορά τους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Απάντησαν Καρυστιανού και Πλακιάς.

Η 10η Απριλίου του 2024 θα μείνει στην ειδησεογραφία του μήνα ως η μέρα που η Γεωργία Αδειλίνη πήρε θέση για όλα όσα την έχουν κατηγορήσει η Μαρία Καρυστιανού (κατά κύριο λόγο) και οι υπόλοιποι γονείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Τι μάς είπε, λοιπόν, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (από το βήμα που της δόθηκε στο φόρουμ των Δελφών); Μεταξυ άλλων, αυτά: “Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει”.

Διέψευσε, λοιπόν, τους πονεμένους γονείς η Εισαγγελέας.

Πριν όμως στεγνώσει το μελάνι από τη δήλωση της Ελληνίδας δικαστικού οι διαψεύσεις ήρθαν και ήταν κατηγορηματικές.

Πρώτα, από τη Μαρία Καρυστιανού σε δήλωση που έκανε στο NEWS 24/7: “Αυτό που έχω να πω για την κυρία Αδειλίνη είναι πως είναι αστείο να ακούγονται από εκπρόσωπο του νόμου τέτοια πράγματα, γνωρίζοντας πως είναι εύκολο να εκτεθεί. Θα μαζευτούμε με τους συγγενείς να θυμίσουμε τη δήλωσή της. Δεν ήμουν μόνη μου, υπάρχουν μάρτυρες”, υπήρχαν και άλλοι μπροστά τόνισε αρχικά η επικεφαλής του συλλόγου των γονέων θυμάτων της τραγωδίας.

Και συνέχισε ως εξής: “Ωστόσο θα περίμενα από την κυρία Αδειλίνη, αντί να την ενδιαφέρει να βγει να διαψεύσει μια τους συγγενείς των θυμάτων και μια την Ευρωπαία Εισαγγελέα, να μας δώσει την νομική της άποψη για όλα όσα συμβαίνουν τόσο καιρό. Για μια σειρά από παρανομίες που βλέπουμε συνεχώς. Τη μονταζιέρα, το μπάζωμα. Ακόμη θα θέλαμε την άποψή της για την εισαγγελέα της Λάρισας που έπεσε πάνω στο όνομα του κ. Τριαντοπούλου και δεν το έστειλε στη Βουλή. Και έλεγε πως δεν είναι αρμόδια η ίδια να αποφασίσει”.

Και από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς, με ανάρτησή του στο twitter, ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας τα ακριβή λόγια της κας Αδελίνη σε εκείνη τη συνάντηση.

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο πατέρας των διδύμων που χάθηκαν στην τραγωδία είπε: “Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλά μιας και το ανάφερε, πρέπει να βγω να πω την αλήθεια.Όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας από τους έξι πατεράδες που είμασταν παρών, η Καρυστιανου δεν ήταν παρούσα.Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει.

Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς, είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα ή όχι.Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι.Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ”.

Τα συμπεράσματα ανήκουν, όπως πάντα, στον αναγνώστη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα