Τέμπη: Στο στόχαστρο της Οικονομικής εισαγγελίας τα έργα για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου

Τέμπη: Στο στόχαστρο της Οικονομικής εισαγγελίας τα έργα για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου
Σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοιχτεί ξανά ο φάκελος των αρχειοθετημένων δικογραφιών για τις οικονομικές ατασθαλίες στον ελληνικό σιδηρόδρομο από την Οικονομική Εισαγγελία της Αθήνας.

Το ενδεχόμενο να ανασυρθούν αρχειοθετημένες δικογραφίες, που αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού σιδηροδρόμου, φαίνεται πως μελετά τις τελευταίες ώρες η Οικονομική Εισαγγελία της Αθήνας, ενώ στις σκέψεις των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών είναι και το ενδεχόμενο να εκκινήσει νέα συνολική αυτοτελής έρευνα για το κεφάλαιο “αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου”.

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, μελετά την επιστολή που του απέστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητά σε βάθος έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, καθώς και επιτάχυνση των διαδικασιών.

ΕΕ: “Έρχονται ειδικοί στην Αθήνα”

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους, λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

“Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον PM @kmitsotakis για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Η επιτροπή και ειδικοί της @ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας” ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα