Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία έξω τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία έξω τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ MotionTeam

Ομάδα ατόμων που βγήκε από την Πολυτεχνική Σχολή επιτέθηκαν σε διμοιρία έξω από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ. Σε γενική επιφυλακή η αστυνομία για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις για τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που υπέκυψε στα τραύματά του μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων βγήκαν αιφνιδιαστικά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους ταραξίες με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενώ από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τυχόν τραυματισμοί και δεν προέκυψαν τυχόν προσαγωγές.

Για σήμερα το απόγευμα υπάρχουν δύο καλέσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν γίνει για μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου από εργατικά συνδικάτα και φοιτητικές οργανώσεις και στις επτά το απόγευμα στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές.

Επίσης η Τροχαία ήδη έχει εκδώσει ανακοίνωση για αύριο με το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων έξω από τα δικαστήρια στην οποία αναφέρει:

«Από τη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη (14-12-2022) λόγω εκδηλώσεων (συγκεντρώσεων κλπ.) που θα πραγματοποιηθούν, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από την 06:00 ώρα της 14-12-2022 έως την 16:00 ώρα της ιδίας ημέρας στην οδό 26ης Οκτωβρίου (εκατέρωθεν) του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και στην Αθήνα

Αντίστοιχα, στην Αθήνα σήμερα στις επτά το απόγευμα έχει γίνει κάλεσμα από αντιεξουσιαστές για συγκέντρωση στα Προπύλαια. Υπενθυμίζεται πως με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή η Αστυνομία σε ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version