Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών για παρενόχληση από καθηγητή

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών για παρενόχληση από καθηγητή
istock

Εισαγγελική παρέμβαση προκλήθηκε μετά τις καταγγελίες μαθητριών Λυκείου της Θεσσαλονίκης, για παρενόχληση από καθηγητή τους. Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων.

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία μαθητριών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή τους. Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, τον κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων – ότι παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη.

Με εντολή εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές ανέφεραν τα εξής:

«Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Πανοράματος και το νεοσύστατο Δ.Σ. ενημερώνει ότι στις 13.12.22 παρέλαβε τα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου, τα οποία επεξεργάστηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση. Στις 14.12.22 κατά την δεύτερη ημέρα της κατάληψης, συμμετείχε ενεργά στην συνέλευση καθηγητών με εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα 17 ζητήματα που τέθηκαν και έφερε, ή ήρθε σε επαφή με εμπλεκόμενους φορείς.

Τα περισσότερα αιτήματα απαντήθηκαν ή/και δρομολογήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε διαδικασία έρευνας και οργάνωσης για την επίλυσή τους σε συνεργασία και με σχετιζόμενους φορείς. Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών εκείνων που συνεχίζουν την κατάληψη κι αναμένουμε την λήξη της κατάληψης, για να επανέλθει η κανονική λειτουργία κι έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους μαθητές.

Παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων για ανταλλαγή πληροφοριών και να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά στην υποστήριξη του έργου μας με κάθε τρόπο.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα