Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Ζέρβας MotionTeam

Το Δημότικο Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση.

Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει της δικαστικής απόφασης, εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις με αφορμή την προκλητική επιστολή δημοτικού συμβούλου, ο οποίος κατήγγειλε τη χθεσινή φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το μήνυμα «Οι ναζί στη φυλακή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ήρθε προς συζήτηση από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριαννόπουλο, το οποίο υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις τονίζοντας πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Εξαίρεση αποτέλεσε η «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» με τον Ιωάννη Κουριαννίδη που απείχε από τη ψηφοφορία.

Παράλληλα, οι επικεφαλής των παρατάξεων καταδίκασαν την προκλητική ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Νασιούλα, στο facebook και στη συνέχεια την επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, από τον οποίο ζητήθηκε να καταθέσει μήνυση στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά όσων φωταγώγησαν τον Λευκό Πύργο με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή».

«Τα μνημεία τιμώνται με αυτές τις ενέργειες. Ο δημοτικός σύμβουλος και αυτοί που ζήτησαν την ποινική δίωξη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ζητούσαν την ποινική δίωξη και του Μανώλη Γλέζου όταν κατέβαζε τη γερμανική σημαία. Είναι απόγονος τους», είπε ο κ.Ζαριανόπουλος.

Να μη δοθεί ο λόγος στον Νασιούλα ζήτησε η Κ.Νοτοπούλου

Λίγο νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2019 σε ειδική συνεδρίαση, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να μη δοθεί καθόλου ο λόγος στον κ.Νασιούλα, εξαιτίας της παραπάνω επιστολής.

Ακολούθησε έντονη διαμάχη της κ.Νοτοπούλου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, διότι άφησε τον δημοτικό σύμβουλο να τοποθετηθεί λέγοντας πως αυτό ορίζει ο κανονισμός και πως η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή θα ακολουθήσει. Η κ.Νοτοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ.Τσαβλή είπε ότι «η πρώτη μας ευθύνη είναι κάθε ώρα, κάθε λεπτό, σε κάθε τόπο, σε κάθε βήμα, να καταγγέλουμε και να απομονώνουμε τις φασιστικές φωνές».

Η αντιπαράθεση οδήγησε την κ.Νοτοπούλου να δηλώσει πως εξαιτίας των χειρισμών του προεδρείου “όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της θα αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση”, όπως και συνέβη μετά την έγκριση του ψηφίσματος για τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα