Τραγωδία στο Διδυμότειχο: Τι έδειξε η νεκροψία της 9χρονης

Διαβάζεται σε 2'
Θάλαμος νοσηλείας παιδιατρικού νοσοκομείου
Θάλαμος νοσηλείας παιδιατρικού νοσοκομείου Eurokinissi

Από λοίμωξη του αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω του στρεπτόκοκκου πέθανε η 9χρονη στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο θάνατος της 9χρονης μαθήτριας που πέθανε στο Νοσοκομείο του Διδυμότειχου οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο, όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το άτυχο κορίτσι είχε μεταφερθεί χθες το μεσημέρι από τους γονείς της με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Είχε πυρετό, δύσπνοια και διαρροϊκές κενώσεις.

Γιατροί πολλών ειδικοτήτων «έπεσαν πάνω της» και προσπάθησαν να κάνουν το αδύνατο – δυνατό.

Μετά από λίγη ώρα φάνηκε πως η προσπάθεια ήταν μάταιη, καθώς το 9χρονο παιδί δεν πρόλαβε καν να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την 9χρονη

«Σχετικά με  τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό  Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και  διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά  Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε  η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ),  και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού:  Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ. 

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα