Τσακρής: Σίγουρη η παράταση lockdown – Προς γενικευμένο στη Β. Ελλάδα

Τσακρής: Σίγουρη η παράταση lockdown – Προς γενικευμένο στη Β. Ελλάδα
Lockdown στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο καθηγητής μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσακρής τόνισε πως θα υπάρξει σίγουρα παράταση του lockdown, καθώς προτεραιότητα αποτελεί να αντέξουν οι ΜΕΘ.

Για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής μικροβιολογίας.

Ο κ. Τσακρής τόνισε πως θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown δεδομένη, ενώ υποστήριξε ότι κατά τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

“Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα. Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα” τόνισε για την πορεία των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ ο κ. Τσακρής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “στη Β. Ελλάδα θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown, καθώς εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ.”

“Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα