Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από τη δράση της σπείρας που έκλεβε οχήματα στην Αττική
Στιγμιότυπο από τη δράση της σπείρας που έκλεβε οχήματα στην Αττική Caption/Glomex

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε οχήματα από περιοχές της Αττικής και τα μεταπωλούσε.

Βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε περιοχές της Αττικής.

Όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα, μέλος της σπείρας ήταν και ένας 51χρονος Έλληνας ηθοποιός.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την περιοχή της Νέας Σμύρνης:

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 12 Μαρτίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης από κοινού με ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Όπλων – Ιχνών και Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και λοιπές αστυνομικές ομάδες, σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων και μοτοσικλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, όπως κυρίως PEUGEOT, RENAULT και ΤΟΥΟΤΑ, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα