Χανιά: Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές με οικονομικά προβλήματα

Χανιά: Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές με οικονομικά προβλήματα
Μαθητές με σχολικά βιβλία MotionTeam

Στη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στοχεύει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Χανιά.

Για 9η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει στα Χανιά Κοινωνικό Φροντιστήριο. Σκοπός της προσπάθειας που υλοποιούν ο Δήμος Χανίων και η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης είναι η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της πόλης και όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, «και φέτος ένας αρκετά σημαντικός αριθμός παιδιών θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά την Ένωση Φροντιστών.

Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, τα μέλη της οποίας στέκονται στο πλάι των οικογενειών και στο πλάι του δήμου μας, ιδιαίτερα εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας λόγω COVID-19, παρέχοντας θέσεις για τα παιδιά αυτά, έτσι ώστε να μη νιώσουν καμιά στιγμή ως ιδιαίτερη μονάδα του κοινωνικού συνόλου».  

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών, Νεκτάριος Χονδράκης, τόνισε ότι «η Ένωση ανταποκρίθηκε για ένατη χρονιά στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, ώστε να βοηθηθούν μαθητές που ανήκουν σε ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα». «Φέτος ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλα τα προγράμματα σπουδών στο έπακρο, αφού όλα τα μαθήματα συνεχίστηκαν διαδικτυακά», πρόσθεσε. 

Επίσης, ο κ. Χονδράκης δήλωσε την ετοιμότητα της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης να διεξάγει τα μαθήματα ξανά διαδικτυακά, σε περίπτωση που χρειαστεί.  

Οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα