Xbox vs PS3 vs Wii

Xbox vs PS3 vs Wii

Οι πολυαναμενόμενες κονσόλες επόμενης γενιάς (next-gen) είναι όλες εδώ. Χειριστήρια ανά χείρας και...action! Μετά από πολλές ώρες, η ετυμηγορία του...

Οι πολυαναμενόμενες κονσόλες επόμενης γενιάς (next-gen) είναι όλες εδώ. Χειριστήρια ανά χείρας και…action! Μετά από πολλές ώρες, η ετυμηγορία του ΜΕΝ24 για το νικητή είχε βγει μαζί με ένα μεγάλο πονοκέφαλο.
Xbox 360



H Μicrosoft με αστραπιαίες κινήσεις τα Χριστούγεννα του 2005 έβγαλε τη δικιά της κονσόλα στην αγορά. Όπως είναι λογικό έχοντας περάσει κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο στα ράφια των καταστημάτων έχει και μεγαλύτερη ποικιλία σε τίτλους.



Αρκετοί τίτλοι αποκλειστικά για τη κονσόλα όμως η κίνηση ματ ήρθε με τη συμφωνία Μicrosoft – Κonami για το νέο Pro Εvοlution Soccer (το ποδοσφαιράκι που ξεπέρασε τη σειρά FIFA της ΕΑ στην Ευρώπη) το οποίο συμφωνήθηκε να βγει μονάχα για το Xbox 360 ανάμεσα στις κονσόλες τρίτης γενιάς. Μια κίνηση που μόλις ανακοινώθηκε ανέβασε κατακόρυφα την έως τότε μέτρια κυκλοφορία του συστήματος στην Ευρώπη.



Γενικά πάντως σε θέμα γραφικών η κονσόλα έχει πιάσει το μέγιστο δυνατό της επίπεδο. Πολύ καλά γραφικά, καλός ήχος, στα συν και η δυνατότητα για online gaming (έναντι κάποιων χρημάτων βέβαια) κατά τη γνώμη μου όμως μια όχι ολοκληρωμένη next-gen επιλογή




Nintendo Wii



Όταν όλοι πίστεψαν ότι η Nintendo βουλιάζει παρουσιάστηκε το Wii. Να πάρει σειρά ο επόμενος λέω. Όμως η πρώτη ματιά, η πρώτη επαφή ήταν αρκετή. Γραφικά; από μέτρια έως κακά, ήχος; σα να παίζεις gameboy. Gameplay; Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο. Κυρίες και κύριοι…To family game (ναι, ναι αυτό με τις τελίτσες από τη δεκαετία του 80) μετενσαρκώθηκε και έφτασε στα σπίτια μας.



Next-gen δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση η κονσόλα. Παρόλα αυτά μπορεί να χαρακτηριστεί ότι πιο διασκεδαστικό έχει κυκλοφορήσει ποτέ μια εταιρία. H οικιακή διασκέδαση αποκτά νέο νόημα με το πιο οικονομικό μηχάνημα από τα 3.



Το χειριστήριο σε σχήμα τηλεκοντρόλ με τους αισθητήρες κίνησης είναι το μυστικό. Ξέρετε τι είναι ψαρεύετε μέσα στο σπίτι σας; να παίζετε τένις; γκολφ; μποξ; να έχετε να γυμναστείτε καιρό και να σηκώνεστε την επόμενη μέρα που πήρατε το Wii σας και να πονάτε λες και είχατε πάει 3 ώρες για τρέξιμο;



Όλοι οι τίτλοι στους οποίους έχει εστιάσει η Nintendo αξιοποιούν τέλεια το χειριστήριο. Το επικό πια Zelda είναι ίσως ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή με το χειριστήριο να είναι το σπαθί σας και το nunchuk (παρέχεται στη συσκευασία) η ασπίδα σας… τι να μας πουν και οι 300!




Playstation 3



Ο Βασιλιάς είναι εδώ. Αναβολές επί αναβολών όμως μπήκε στα σαλόνια μας. Όποιος πιστεύει ότι αγοράζοντας το, παίρνει μια παιχνιδομηχανή απλά έχει χάσει το νόημα. Ένας υπολογιστής σαλονιού θα ήταν πιο σωστό! Θα χρειαστούν χρόνια οι αντίπαλοι του για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.

Κατ’ αρχήν είναι η πρώτη κονσόλα που ενσωματώνει Blu ray player. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Αυτό όμως είναι ο διάδοχος του DVD. 50GB χωρητικότητας σε ένα δισκάκι έναντι των 8 του xbox360 αλλά και των 5 του Wii είναι απίστευτη διαφορά.



Οι τίτλοι ακόμα είναι λίγοι αλλά καλοί. Τα γραφικά που μπορούν να αποδώσουν προς το παρόν αξιοποιούν σύμφωνα με τη SONY το 30% της δύναμης του. Μπορεί κανείς να του αντισταθεί; Μπά… Ακόμα το online gaming είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ενώ έχει δημιουργήσει το playstation store (δυστυχώς όχι ακόμα για την Ελλάδα) όπου υπάρχουν δωρεάν demo αλλά και μερικά παιχνίδια σε χαμηλές τιμές.




Καλά όλα ρε μεγάλε…από λεφτά πώς πάμε;



xbox 360: 399 ευρώ (η ακριβή έκδοση) είναι κατά τη ταπεινή μας άποψη πολλά για αυτά που σου προσφέρει. Η διαρκής αγορά νέων εξαρτημάτων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της κονσόλας στο υψηλότερο δυνατό της επίπεδο. Δηλαδή με αυτά τα 400 ευρώ κάποιος αγοράζει απλά ένα καλό σκελετό και τον εμπλουτίζει στη συνέχεια…



Nintendo Wii: 250 ευρώ. Μια εξαιρετική αγορά με τα συγκεκριμένα χρήματα. Δεν θα το μετανιώσετε σε καμία περίπτωση αφού αυτά που προσφέρει το κάνουν να αξίζει και το τελευταίο του σεντ. Στα συν ότι μαζί με τη κονσόλα υπάρχει και ένα παιχνίδι μέσα το Wii Sports που σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τις δυνατότητες της κονσόλας. Wii love the price!



PS3: 659 ευρώ. Όπως καταλαβαίνει κάποιος, κοστίζει όσο τα δυο προηγούμενα μαζί. Μεγάλο λάθος να το σκεφτεί όμως αυτό. Προσφέρει πράγματα που τα άλλα δυο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση. Σκληρός 60GB, HD εικόνα στα 1080p (η καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορεί να αναπαραχθεί), αλλά και blu-ray player (δύσκολο να βρείτε κάτω από 1000 ευρώ αυτή τη στιγμή). Ένα πραγματικό θηρίο το οποίο αν και κοστίζει κάτι παραπάνω από ένα βασικό μισθό, προσφέρει ότι χρειάζεται ένα κέντρο ψυχαγωγίας στο σαλόνι εν έτει 2007.




And the winner is…



Τρίτο και καταϊδρωμένο το Xbox 360. Πολύ καλά γραφικά, εξαιρετικοί τίτλοι αλλά παραμένει μια απλή παιχνιδομηχανή. Μια παιχνιδομηανή που για να κρατηθεί στο καλύτερο της επίπεδο χρειάζεται συνεχώς σημαντικές οικονομικές εισφορές για ότι βγάζει συνεχώς η Microsoft



Στη δεύτερη θέση το Wii. Από γραφικά λίγα πράγματα, αλλά κατά τα άλλα η διασκέδαση σε όλο της το μεγαλείο. Το πιο οικονομικό από τα 3 και με διαφορά το πιο ευχάριστο. Από 5 μέχρι 65 (που να παίζεις τένις και να παλεύεις μετά από αυτή την ηλικία, εκτός αν τρελαίνεσαι για ψάρεμα!) λοιπόν εξαιρετική επιλογή.



Αδιαφιλονίκητος νικητής το Playstation 3. H SONY έκανε το θαύμα της για μια ακόμη φορά. Μπορεί να είναι ακριβό αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις και με το παραπάνω. Πραγματικά βρίσκεται αρκετά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό. Δεν μπορεί να το αγοράσει κανείς εύκολα για τους λάτρεις της τεχνολογίας πρόκειται για ένα state-of-art.



Ο “πόλεμος της κονσόλας” υποστηρίζουν πολλοί ότι υπάρχει αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει μόλις παρέλθει η εμβρυακή ηλικία του PS3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα