Ζάκυνθος: Κάηκε η βλάστηση πάνω από την παραλία του “Ναυαγίου”

Ζάκυνθος: Κάηκε η βλάστηση πάνω από την παραλία του “Ναυαγίου”
Μαύρο το τοπίο πάνω από το Ναυάγιο. zantetimes.gr

Μεγάλη είναι η καταστροφή στη Ζάκυνθο από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, η οποία οριοθετήθηκε. Στάχτη έγινε πευκοδάσος και θαμνώδης έκταση πάνω από το "Ναυάγιο". .

Η πανέμορφη και καταπράσινη βλάστηση πάνω από τη διάσημη παραλία του “Ναυαγίου” στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει πια. Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή έκαψε πευκοδάσος και θαμνώδη έκταση που βρίσκεται στο σημείο που οι επισκέπτες συνηθίζουν να βγάζουν φωτογραφίες της εντυπωσιακής παραλίας.

Η φωτιά οριοθετήθηκε. Οι πυροσβέστες όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ έφθασαν τα 7-8 με αποτέλεσμα συνεχώς να δυναμώνει η φωτιά και να γίνονται αναζωπυρωσεις.

Μάλιστα, χρειάστηκε γκρέιντερ, το οποίο μέσα στο σκοτάδι κατάφερε να ανοίξει δρόμο κατά μήκος του δάσους, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και εναέρια βοήθεια, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο πετζετέλ και να ένα καναντέρ, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να σβήσουν όλες τις εστίες και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, όπως αναφέρει το zantetimes.gr.

Δείτε βίντεο με εικόνες απο τη φωτιά και την καταστροφή πάνω από το “Ναυάγιο”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version