Δίκτυο αερίου ξεκινάει το Φθινόπωρο σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο

Δίκτυο αερίου ξεκινάει το Φθινόπωρο σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Eurokinissi

Οι εργασίες αφορούν σε δίκτυο διανομής 208 χλμ. στις τρεις πόλεις όπου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν 11.000 συνδέσεις καταναλωτών.

Το Φθινόπωρο θα είναι σε θέση η ΔΕΔΑ να ξεκινήσει τα έργα κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο.

Αυτό έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάριος Τσάκας κατά τη διάρκεια του Regional Growth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και σύμφωνα με όσα είπε η ΔΕΔΑ αναμένει από την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την έγκριση του προγράμματος ύψους 42 εκ. ευρώ, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση και την κατασκευή των έργου.

Οι εργασίες αφορούν σε δίκτυο διανομής 208 χλμ. στις τρεις πόλεις όπου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν 11.000 συνδέσεις καταναλωτών. Σύμφωνα με τον κ. Τσάκα το φυσικό αέριο θα προέρχεται από LNG και το δίκτυο θα είναι έτοιμο να συνδεθεί με τον αγωγό που σχεδιάζει ο ΔΕΣΦΑ.

Ο κ. Τσάκας αναφέρθηκε, επίσης, και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΕΔΑ για το «πρασίνισμα» των δικτύων διανομής αερίου αφού από το 2023 η Ε.Ε. θα σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις των αγωγών που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο.

Όπως είπε η εταιρία θα είναι σε θέση στο τέλος του 2021 να ξεκινήσει το πιλοτικό έργο της έγχυσης βιομεθανίου στο δίκτυο διανομής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι μέχρι το 2025 να καλύψει το 30% της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην περιοχή λόγω της μεγάλης δραστηριότητας αγροκτηνοτροφικών επιχειρήσεων υπάρχουν ικανές ποσότητες υπολειμμάτων ώστε να εφοδιαστεί το δίκτυο με βιομεθάνιο.

Ο κ. Τσάκας τόνισε επίσης πως η ΔΕΔΑ έχει σε εξέλιξη μελέτη και για τη χρήση υδρογόνου μέσα από το δίκτυο διανομής αερίου. Τα αποτελέσματά της θα οδηγήσουν τη διοίκηση της εταιρίας στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα