Εκτός από το αέριο, η ΔΕΠΑ μπαίνει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Εκτός από το αέριο, η ΔΕΠΑ μπαίνει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Eurokinissi

Η εταιρεία αναζητά σταθερές πηγές εσόδων και στο πλαίσιο αυτό συζητά τη δημιουργία «πράσινου» χαρτοφυλακίου, ενώ συμμετέχει ήδη στο σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Αλεξανδρούπολης.

Την είσοδό της στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές έχει αποφασίσει η διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο πλαίσιο μιας συνολικής μετεξέλιξης της εταιρείας αερίου σε ενεργειακή εταιρεία με ευρύτερη παρουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με «παίκτες» της πράσινης ενέργειας με σκοπό τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε φωτοβολταϊκά και αιολικά projects που μπαίνουν ή βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής.

Η εταιρεία, όπως σημείωσε πρόσφατα ο Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εμπορίας, κάνει προσεκτικά βήματα στον τομέα των ΑΠΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος στόχος είναι η δημιουργία «πράσινου» χαρτοφυλακίου της τάξης των 200 Μεγαβάτ.

Πρέπει να τονιστεί ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας, έχοντας χάσει τα σταθερά μερίσματα που είχε (ως ενιαία εταιρεία) από τον τομέα της διανομής, τομέα που «έφερνε» κέρδη περί τα 25 εκατ. ευρώ το χρόνο, αναζητά δραστηριότητες και έσοδα με σταθερότερα χαρακτηριστικά από εκείνα της εμπορίας όπου, εκ των πραγμάτων, το ρίσκο είναι μεγαλύτερο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η είσοδος στον τομέα των ΑΠΕ, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση, της σταθερότητας δηλαδή των εσόδων, λειτουργεί και η συμμετοχή της εταιρείας στον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Αερίου (LNG) της Αλεξανδρούπολης, με ποσοστό 20%.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραγιαννάκος, η εταιρεία επεκτείνεται δυναμικά και σε νέες δραστηριότητες, όπως η τροφοδοσία βιομηχανιών και απομακρυσμένων πελατών εκτός δικτύου, μέσω των τεχνολογιών Small Scale LNG και Remote CNG, αλλά και η αεριοκίνηση, αναπτύσσοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου (FISIKON).

Σχεδιάζει επίσης την είσοδό της και σε εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα