Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με καθετοποιημένες λειτουργίες και ανταγωνιστικά προϊόντα αναδεικνύεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας και προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επενδυτών.

Συγκεκριμένα, χάρη στις μακροχρόνιες συμβάσεις που έχει συνάψει με προμηθευτές παγκόσμιας εμβέλειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι η μοναδική ελληνική ενεργειακή εταιρεία που προσφέρει ασφάλεια εφοδιασμού στους πελάτες της, στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς. Επιπλέον, ο συνδυασμός προμήθειας μέσω αυτών των συμβάσεων καθώς και από την αγορά spot φορτίων LNG, επιτρέπει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας να διαθέτει ανταγωνιστικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το σύνολο των ηλεκτροπαραγωγών της χώρας, μεγάλες και μικρές βιομηχανίες, αλλά και Εταιρείες Παροχής Αερίου εμπιστεύονται τη ΔΕΠΑ, η οποία, εκτός του χονδρικού εμπορίου, έχει δυναμική παρουσία και στη λιανική αγορά, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας (με ποσοστό 100%) Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας που πρωταγωνιστεί στην πώληση ενεργειακών προϊόντων (φυσικό αέριο και ηλεκτρισμός) στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επεκτείνεται δυναμικά και σε νέους τομείς, όπως η αεριοκίνηση, (αναπτύσσοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου FISIKON), η τροφοδοσία βιομηχανιών και απομακρυσμένων πελατών εκτός δικτύου μέσω των τεχνολογιών Small Scale LNG & Remote CNG. Ενώ σχεδιάζει προσεχτικά την είσοδό της στις ΑΠΕ, καθώς επίσης και σε εναλλακτικά καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Εξίσου σημαντικές όμως, είναι και οι διεθνείς δραστηριότητες της ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την εταιρεία να πρωτοστατεί στις εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων ΥΦΑ στη γειτονική Βουλγαρία, όπου διατηρεί μερίδιο αγοράς, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται και στο άνοιγμα νέων αγορών στην ΝΑ Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία είναι βασικός μέτοχος στην υλοποίηση του νέου Τερματικού Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη. Το έργο αποτελεί μια στρατηγική επένδυση με μεγάλη γεωπολιτική σημασία που θα συμβάλλει καταλυτικά στην ασφάλεια εφοδιασμού τόσο της Ελλάδας, όσο και της ΝΑ Ευρώπης και η οποία έρχεται, μάλιστα, στην πιο κατάλληλη συγκυρία, αφού ο ρόλος του LNG στην αγορά φυσικού αερίου, αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά την επόμενη δεκαετία.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα