Αστεροειδής μεγέθους έξι γηπέδων ποδοσφαίρου πέρασε δίπλα από τη Γη

Διάστημα
Διάστημα SHUTTERSTOCK

Ο αστεροειδής 2002 NN4 πέρασε δίπλα από τον πλανήτη μας το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με τη NASA.

Ένας αστεροειδής που εκτιμάται ότι έχει το μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου πέρασε δίπλα από τη Γη το πρωί της Κυριακής. Οι επιστήμονες που είχαν μελετήσει την πορεία του είχαν δηλώσει εξαρχής ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, όπως μετέδωσε το CNN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής 2002 NN4 πέρασε δίπλα από τη Γη το πρωί της Κυριακής στις 06:20 π.μ. (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με

Με εκτιμώμενη διάμετρο έως 1.870 πόδια (περίπου 569 μέτρα), ο αστεροειδής σίγουρα είναι μεγάλος, όμως στην πορεία που ακολουθεί απείχε περίπου 3,2 εκατ. μίλια μακριά από τον πλανήτη μας, (13 φορές πιο μακριά από το φεγγάρι).

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας αστεροειδής που πέρασε από τη Γη εκτιμάται ότι είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με τον 2002 NN4. Οι ειδικοί την εποχή εκείνη τον κατήταξαν στους αστεροειδείς μετρίου μεγέθους.

Ο μεγαλύτερος γνωστός αστεροειδής που περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο έχει μήκος 33 χλμ, δήλωσε ο Lindley Johnson του Γραφείου Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA. Η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να συγκρουστεί με τη Γη είναι πολύ μικρή - συμβαίνει μία φορά κάθε δύο ή τρεις αιώνες, πρόσθεσε ο Johnson.

Το 2013, ένας μετεωρίτης διαμέτρου 16 μέτρων μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης και κατέληξε στη Ρωσία. Κατά την έκρηξη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση του στο έδαφος, τραυματίστηκαν περισσότερο από 1.000 άνθρωποι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διάστημα, NASA
SHARE:

24Media Network