Το “Αστέρι της Βηθλεέμ” λάμπει μετά από 400 χρόνια

Το “Αστέρι της Βηθλεέμ” λάμπει μετά από 400 χρόνια
Ο Δίας και ο Κρόνος shutterstock

Πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία σχεδόν 400 χρόνια, είναι οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος.

Μία φορά κάθε 20 χρόνια, οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα – ο Δίας και ο Κρόνος – φαίνονται να συναντώνται στον ουρανό.

Αυτή η «μεγάλη σύνοδος» συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, αλλά αυτή τη φορά, ο Δίας και ο Κρόνος είναι πιο κοντά από ό,τι ήταν σχεδόν πριν από 400 χρόνια. Την 21 Δεκεμβρίου, τυχαίνει, επίσης, να είναι η νύχτα του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και το αποκορύφωμα της βροχής των διαττόντων Αρκτίδων.

Στις περισσότερες “μεγάλες συνόδους”, ο Δίας και ο Κρόνος απέχουν κατά περίπου μία μοίρα, απόσταση που ισοδυναμεί με το πλάτος των δύο πανσελήνων στον ουρανό. Φέτος, έφτασαν σε απόσταση αναπνοής και πιο συγκεκριμένα θα απέχουν μόλις 1/10 της μοίρας, το οποίο είναι το 1/5 του μεγέθους της πανσελήνου. Μια “μεγάλη σύνοδος” συμβαίνει κάθε 20 χρόνια, αλλά η τελευταία φορά που ο Δίας και ο Κρόνος ήταν κοντά ήταν το 1623.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν οι δύο αρχαίοι πλανήτες βρέθηκαν τόσο κοντά σαν να είναι ένα σώμα. Κάτι που θυμίζει το Αστέρι της Βηθλεέμ το οποίο εμφανίστηκε στον ουρανό την περίοδο της γέννησης του Χριστού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται ότι τότε ο Δίας και ο Κρόνος είχαν μια “μεγάλη σύνοδο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα