Στο μικροσκόπιο ο κορονοϊός: Δείτε πώς είναι

Στο μικροσκόπιο ο κορονοϊός: Δείτε πώς είναι
Hashem Al-Ghaili/twitter

Σε ο,τι αφορά τις έρευνες των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές για παραγωγή εμβολίου, κάτι που έχει επισημάνει και ο κ. Τσιόδρας.

Λεπτομερείς απεικονίσεις του νέου κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες “φωτογράφισαν” τον ιό στο εργαστήριο, με τα καρέ να κάνουν τον γύρο του πλανήτη με τον γενετικό κώδικα να έχει απομονωθεί εδώ και περίπου δύο μήνες.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέφραζαν από τις αρχές του Φλεβάρη την ανησυχία τους για την έκβαση της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρομοίαζαν με το “κουτί της Πανδώρας” της ελληνικής μυθολογίας.

Novel Coronavirus 2019

Σε ο,τι αφορά τις έρευνες των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές για παραγωγή εμβολίου, κάτι που έχει επισημάνει και ο κ. Τσιόδρας. Η πρώτη πειραματική έρευνα άρχισε την περασμένη εβδομάδα ενώ θα εξεταστούν συνολικά 45 άνθρωποι για την απάντησή τους με αντισώματα σε διαφορετικές δόσεις του εμβολίου. Αυτό θα δίνεται σε δύο δόσεις με διαφορά 28 ημερών. Ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Όμως τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι διαθέσιμα σε τρεις μήνες.

Σε εξέλιξη είναι επίσης έρευνες και στο Ισραήλ και άλλες χώρες, ωστόσο επιστήμονες ανά τον κόσμο προειδοποιούν πως η διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία. Γιατροί δοκιμάζουν άλλωστε υπάρχοντα αντι-ιικά φάρμακα για να διαπιστώσουν εάν είναι αποτελεσματικά απέναντι στον ιό.

Ακόμη, έχοντας εξασφαλίσει μέσω εισαγωγών από τον ΕΟΦ σημαντικής ποσότητας της δραστικής ουσίας χλωροκίνη, οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες αναλαμβάνουν να παράγουν άμεσα φάρμακα προκειμένου να προμηθεύσουν τα ελληνικά νοσοκομεία. Ήδη έχει εξασφαλιστεί ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία η οποία θα μετατραπεί σε φάρμακα, ενώ αναμένεται και άλλη μεγάλη ποσότητα για την ενίσχυση των ελληνικών αποθεμάτων σε φάρμακα.

Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη ελονοσία εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της νόσου αυτής. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα.

Δείτε και ένα ρωσικό βίντεο της απεικόνισης του ιού:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα