Οι γυναίκες που ταλαιπωρούν τον Μητσοτάκη και ο “μίζερος” Στουρνάρας

Όταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός παίζει με τα χαρτοφυλάκια και αναζητά ισότιμη συμμετοχή των φύλων ενώ ο διοικητής της ΤτΕ "αριστερίζει"

Υποψίες

Αρχίζουν και εγείρουν υποψίες οι συνεχείς εκκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για «άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Λογικό είναι ένα κόμμα να θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές. Αλλά…

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ν.Δ «είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μια άνετη, μια λειτουργική αυτοδυναμία, πάντως όχι μία οριακή αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της την επόμενη τετραετία». Αυτά ενώ την προηγούμενη 4ετία είχε 158 και κατέληξε να έχει 156. Αφού αναγκάστηκε να διαγράψει τον Πάτση και τον Μπογδάνο.

Άραγε πόσοι «Πάτσηδες» και «Μπογδάνους» προβλέπει ότι θα του προκύψουν αυτή την φορά; Εκτός πια αν σκέπτεται να κάνει τόσο σκληρές επιλογές που αμφισβητεί αν θα τις ψηφίσουν ακόμη και οι βουλευτές που θα εκλέξει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα

Για το νέο υπουργικό Συμβούλιο ο Κ.Μητσοτάκης λέει δύο πράγματα: Ότι θα «κάνει παιχνίδι» μεταφέροντας χαρτοφυλάκια και πως θα έχει περισσότερες γυναίκες.

Φαίνεται θα εντόπισε μεγαλύτερη προθυμία από την προηγούμενη φορά που οι γυναίκες που επιθυμούσαν υπουργοί ήταν ελάχιστες. Έτσι είχε πει αν θυμάστε σε συνέντευξή του στο BBC το 2019. Κι έκτοτε η ισορροπημένη συμμετοχή των γυναικών του έχει γίνει πονοκέφαλος.

Καθότι ώς γνωστόν αυτά τα προσέχει κανείς αν θέλει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στην “ελίτ” των ηγετών του Δυτικού Κόσμου κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επιθυμεί – όπως έχετε διαπιστώσει- διακαώς. Αν και δεν το έχει καταφέρει.

Κάτι μας λέει πάντως πως στην συγκεκριμένη περίοδο το μυαλό δεν είναι εστιασμένο στις γυναίκες – υπουργούς γενικώς. Αλλά σε μία πολύ συγκεκριμένη. Την Όλγα Κεφαλογιάννη. Το μόνο πρόσωπο που το 2019 αρνήθηκε να πάρει υπουργικό χαρτοφυλάκιο…

Ποιος λέει αλήθεια;

Καλή η προσπάθεια του Άκη Σκέρτσού να πείσει ότι το σύνολο του προγράμματος της Ν.Δ είναι κοστολογημένο και ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραπέμπει μάλιστα και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ στις 3 Ιουνίου.

Αυτή αναφέρει πως «όλα τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά μας έχουν ποσοτικοποιηθεί ως οφείλονταν για τις ανάγκες κατάρτισης του Προγράμματος Σταθερότητας».

Από την άλλη όμως είναι και ο Θόδωρος Σκυλακάκης που έχει καταγραφεί να δηλώνει ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα τις καινούργιες πολιτικές μας» και πως «νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Οπότε κάποιος δεν λέει τη αλήθεια. Το πρόβλημα είναι πως αμφότεροι είναι στενοί συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη. Κι ετοιμάζονται και οι δύο να αναλάβουν υψηλά πόστα. Ο Θ.Σκυλακάκης μάλιστα φημολογείται και ως υπερ-υπουργός για τα οικονομικά.

Όταν τα λέει ο Στουρνάρας;

Όταν τα λέει η αντιπολίτευση υποθέτουμε ότι είναι η γνωστή «μιζέρια της Αριστεράς» η τάση «καταστροφολογίας». Όταν τα λέει ο Στουρνάρας όμως;

Ούτε αριστερό μπορεί να τον πει κανείς, ούτε και μίζερο. Μιλάμε για εκλεκτό στέλεχος του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικούς συστήματος. Αλίμονο.

Ο Διοικητής τη ΤτΕ αναφέρθηκε λοιπόν σε χθεσινή ομιλία του στους «συνήθως αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών επιχειρήσεων». Αυτούς δηλαδή που αποτελούν – κατά πολλούς- την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας όπου οι μικρές εταιρίες είναι ο κανόνας. Ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχθηκε μάλιστα πως η χρηματοδότηση γι αυτούς είναι ελάχιστη. Αναφέροντας πως «οι μικροχρηματοδοτήσεις αποτελούν ένα από τα ελάχιστα διαθέσιμα εργαλεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα