Aegean Airilines: Μειωμένες ζημιές και σταδιακή επάνοδος των πτήσεων

Aegean Airilines: Μειωμένες ζημιές και σταδιακή επάνοδος των πτήσεων
Αεροσκάφος της AEGEAN

Βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη της Aegean στο β' τρίμηνο, παρά τα περιοριστικά μέτρα

Σημαντική βελτίωση μεγεθών στο β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρά το ότι τα  περιοριστικά μέτρα μέχρι και τα μέσα Μαΐου συνέχισαν να επηρεάζουν τη δραστηριότητα παρουσίασε η Aegean Airlines, εξισορροπώντας συνολικά τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο, η πτητική δραστηριότητα του Ομίλου παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ήτοι μόλις στο 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας του 2019 σε χιλιομετρικές θέσεις, με σημαντική αύξηση όμως συγκριτικά με το 2020. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος πραγματοποίησε 15.000 πτήσεις, με την επιβατική κίνηση να ανέρχεται στο 1,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κύκλος εργασιών κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 108,6 εκατ.ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 168,8% συγκριτικά με το 2020, με τις καθαρές ζημιές μετά από φόρους να περιορίζονται σε 33,9 εκατ.ευρώ  από ζημιές 73,4 εκατ.ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Έτσι, συνολικά στο πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών κατέγραψε μείωση κατά 18,4% και ανήλθε σε 152,8 εκατ., ενώ οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε €78,4 εκατ., από €158,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες στο δεύτερο τρίμηνο ήταν θετικές για πρώτη φορά από την αφετηρία της κρίσης τον Μάρτιο του 2020, κυρίως λόγω της έναρξης προπώλησης εισιτήριων για το καλοκαίρι. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 545,7 εκατ.ευρώ την 30.06.2021, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 60 εκατ.ευρώ, αλλά χωρίς να έχουν ακόμη προσαυξηθεί από την εκταμίευση της κρατικής ενίσχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου (δεύτερο εξάμηνο του έτους).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα