Aegean: Στην Airbus η αγορά του αιώνα

Aegean: Στην Airbus η αγορά του αιώνα

Την συμφωνία με την Airbus για την ανανέωση του στόλου της Aegean με έως και 42 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus Α320neo ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης.

Νέα σελίδα γυρίζει από σήμερα η Aegean καθώς όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η εταιρεία υπέγραψε προσύμφωνο για την ανανέωση του στόλου της με 42 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus Α320neo.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, η νέα επένδυση, η οποία είναι δέσμευση προς τους πελάτες και τους μετόχους της εταιρείας, προσφέρει τη δυνατότητα να πετάει η Aegean σε πιο μακρινούς προορισμούς, να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους επιβάτες καθώς και να προβάλλει καλύτερα την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

ADVERTISING

Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 5 δις. δολάρια σε τιμές καταλόγου και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

Aegean: Στην Airbus η αγορά του αιώνα

Το προσύμφωνο αφορά στην παραγγελία καταρχήν 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo, (Α320neo &A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη. Η παραγγελία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη της μεγαλύτερης έκδοσης Α321neo, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού μέσω περαιτέρω μετατροπής μέρους της παραγγελίας από Α320neo σε Α321neo.

Τα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo με κινητήρες τεχνολογίας νέας γενιάς και Sharklets παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλ. από 1 - 2 ώρες επιπλέον πτήσης). Τα αεροσκάφη παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κατασκευαστών κινητήρων, είτε της Pratt & Whitney (PW1100G-JM), είτε της CFM International (LEAP-1A). Η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τους δύο κατασκευαστές κινητήρων και αναμένεται να καταλήξει σε τελική επιλογή έως τον Ιούλιο του 2018.

Aegean: Στην Airbus η αγορά του αιώνα

Οι πρώτες παραλαβές θα αρχίσουν από το 2020 και θα είναι της τάξης των 10 αεροσκαφών κάθε χρόνο. Τα νέου τύπου αεροπλάνα δίνουν την δυνατότητα στην Aegean να ανοιχτεί δυνητικά σε πιο μακρινούς προορισμούς όπως την Ασιατική Ρωσία, χώρες της κεντρικής Ασίας όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν και έως την Κεντρική Αφρική. Συγκεκριμένα τα νέα αεροσκάφη προσφερουν επέκταση έως 2 ώρες σε σχέση με τα αεροπλάνα που έχει σήμερα στον στόλο της η Aegean.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean ξεκίνησε το 1999 με δύο αεροσκάφη, ενώ ο στόλος της σήμερα απαρτίζεται από 58 αεροσκάφη.

Aegean: Στην Airbus η αγορά του αιώνα

Αναφερόμενος στη νέα επένδυση της εταιρείας ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης τόνισε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ΑEGEAN, η αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης και δημιουργίας. Με την επένδυση στα αεροσκάφη νέας τεχνολογίας A320neo, ανανεώνουμε την υπόσχεση για ποιοτικές 2 υπηρεσίες στους επιβάτες μας, ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά μας, πολλαπλασιάζουμε τις δυνατότητες συνεισφοράς και εξέλιξης των ανθρώπων μας, βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την πρώτη εντύπωση για τη χώρα μας».

Ο κ. Eric Schulz, Chief Commercial Officer της Airbus, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η AEGEAN, ένας πελάτης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά jet αεροσκάφη Airbus, επέλεξε την κορυφαία σε πωλήσεις οικογένεια αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων και προστίθεται στη μεγάλη ομάδα των αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν το νέο τύπο. Η ομοιογένεια που προσφέρουν αυτά τα αεροσκάφη, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, την κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης και την πιο ευρύχωρη καμπίνα, καθιστούν την οικογένεια A320neo την καλύτερη επιλογή για τις αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες, όπως η AEGEAN.»

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της συμφωνίας επεσήμανε: «Συνεργαστήκαμε για 12 μήνες συστηματικά με τη συμμετοχή διαφορετικών ομάδων της Aegean για να διαμορφώσουμε και να αξιολογήσουμε τις προτάσεις των δύο υποψηφίων κατασκευαστών, πριν καταλήξουμε στην τελική επιλογή της Airbus. Στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τους όρους υποστήριξης για τα αεροσκάφη, αλλά και να ορίσουμε μια νέα αφετηρία για την καλύτερη αξιοποίησή τους. Η τεχνολογία των αεροσκαφών είναι εξαιρετική. Την έχουν όμως πολλές εταιρείες και γίνεται ουσιαστικό πλεονέκτημα, χάρη στους ανθρώπους μας που με το ήθος τους και τη συνεργασία τους θα φέρουν τη διαφοροποίηση, το κάτι παραπάνω, που θα μας επιτρέψει και πάλι να ξεχωρίσουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Aegean
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αεροπορικές για το 2018 - Η θέση της Aegean

Aegean: Απογειώθηκε η επιβατική της κίνηση το Α' δίμηνο του 2018

SHARE:

24Media Network