Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

Η ανεργία πέφτει στις ΗΠΑ, αλλά πασίγνωστες εταιρείες απολύουν τους υπαλλήλους τους κατά χιλιάδες. Microsoft, HP, Cisco στον “μαύρο” κατάλογο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία στις ΗΠΑ είναι η χαμηλότερη από το 2007, όμως ακόμα και μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται, η καθεμία για δικούς της λόγους, να κάνει όχι απλά περικοπές προσωπικού, αλλά να προβεί σε μαζικές απολύσεις.

Οι αριθμοί που παρουσιάζονται αφορούν στους τελευταίους 14 μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα, υπολογίστηκαν από την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas, καθώς και από επίσημες ανακοινώσεις.

Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

HEWLETT-PACKARD

Απολύσεις: 21.000 (+34.000)

Η άλλοτε κραταιά εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε πέρσι ότι θα απολύσει 21.000 εργαζόμενους, τους περισσότερους από κάθε άλλη εταιρεία στις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση να «σπάσει» σε δύο κομμάτια, ένα που θα δραστηριοποιείται στον χώρο των servers, του software και του cloud (και έχει τις καλύτερες προοπτικές) και ένα στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών που έχουν χάσει πολλή από τη δημοτικότητά τους.

Οι απολύσεις αυτές είναι πρόσθετες στις 34.000 που είχαν ανακοινωθεί το 2012. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εταιρεία απασχολεί 317.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

SCHLUMBERGER

Απολύσεις: 20.000

Ναι μεν ήρθε η σειρά των πετρελαϊκών εταιρειών να υποφέρουν λόγων των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, αλλά αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοί τους πληρώνουν επίσης το τίμημα.

Η Schlumberger κατασκευάζει εργαλεία και παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες γεωτρήσεων και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όμως οι σχετικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί κατά 60% τον τελευταίο χρόνο καθώς με τις σημερινές τιμές είναι ασύμφορες.

Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

MICROSOFT

Απολύσεις: 18.000

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Microsoft συρρικνώνεται. Ανακοίνωσε τα σχέδια για μαζικές απολύσεις το περασμένο καλοκαίρι, και οι περισσότερες από αυτές αφορούν τα τμήματα και τις δραστηριότητες που «κληρονόμησε» από την εξαγορά της Nokia.

Οι περικοπές και οι απολύσεις έχουν αυξήσει την τιμή της μετοχής κατά 16%. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 118.000 υπαλλήλους.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

 

Πηγή: fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network