Έτσι θα είναι το ξενοδοχείο του μέλλοντος

Έτσι θα είναι το ξενοδοχείο του μέλλοντος

Οι διακοπές στο ξενοδοχείο των ονείρων σου δεν βρίσκονται - πλέον - πολύ μακριά.

Η άνεση είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζει κάποιος όταν πρόκειται να επισκεφθεί ένα ξενοδοχείο. Είτε μιλάμε για ταξίδι αναψυχής, είτε για επαγγελματικό ταξίδι που – ας είμαστε ειλικρινείς – πολλές φορές είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις παραστάσεις. Ένα καλό κρεβάτι δεν αρκεί για να σου προσφέρει την άνεση που χρειάζεσαι. Αυτό που θες στην πραγματικότητα είναι να μη χρειαστεί να κουραστείς καθόλου και να γίνονται όλα αυτοματοποιημένα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κι αν κάποτε αυτό έμοιαζε ουτοπικό, τώρα είναι πραγματικότητα. Το ξενοδοχείο του μέλλοντος είναι πιο κοντά απ’ όσο ενδεχομένως φαντάζεσαι. Αν θες να είσαι πλήρως ενημερωμένος για όσα πρόκειται να δεις στο μέλλον, μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν με μια βόλτα από το εκθεσιακό κέντρο “METROPOLITAN EXPO” (Hall 1, Stand A02/B01), όπου ο Κωτσόβολος στην XENIA 2019 (23-24-25 Νοεμβρίου) ξεναγεί τους επισκέπτες στο Ξενοδοχείο του μέλλοντος.

Σε συνέχεια του concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη HORECA 2018 με το Δωμάτιο του μέλλοντος εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά και αυτοματισμών, η K-Business ομάδα της Κωτσόβολος συνεχίζει να αναπτύσσει την ιδέα, προσθέτοντας νέες τεχνολογίες και τομείς που καλύπτουν τις ανάγκες ενός ξενοδοχείου.

Τι είναι όμως αυτό που πρόκειται να αλλάξει; Ουσιαστικά πρόκειται για τεχνολογίες που θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης, δίνοντάς τους το καλύτερο που μπορούν να έχουν.

Η ξενάγηση στο Ξενοδοχείο του μέλλοντος στην XENIA 2019 θα έχει τέσσερα βασικά σημεία, τέσσερις βασικές λειτουργίες/υπηρεσίες/υποδομές που αναβαθμίζονται. Το ξενοδοχείο του μέλλοντος, λοιπόν, θα διαθέτει:

#1 Ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακής σήμανσης

Αυτό νέο trend είναι η χρήση οθονών ψηφιακής σήμανσης Digital Signage για προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων. Είναι ο τρόπος προώθησης που χρησιμοποιείται πολύ από ξενοδοχειακά καταλύματα στο εξωτερικό για διαδραστική παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών και πληροφοριών. Αυτό αφορά τους κοινόχρηστους χώρους ενός ξενοδοχείου. Εκεί που θα πίνεις το ποτό σου στο bar, θα βλέπεις ό,τι νέο κυκλοφορεί. Έξυπνο.

#2 Το γυμναστήριο του μέλλοντος

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν σε ένα επαγγελματικό πολυόργανο στις μικρότερες δυνατές διαστάσεις αλλά με ποικιλία επιλογών και ρυθμίσεων για όλες τις προτιμήσεις.

#3 Διαδικασίες πλύσης υψηλών προδιαγραφών

Πρόκειται ίσως για το Νο1 στο οποίο δίνουν βάση οι επισκέπτες σε ό,τι αφορά την εμπειρία του ύπνου. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρέχονται διαδικασίες πλύσης τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών.

#4 Τεχνολογία φωνητικών εντολών

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν μέσα από έξυπνα ηχεία ή smart displays να λειτουργούν όλες τις συσκευές του δωματίου που συνδέονται με wi-fi. Ακόμα και τις κουρτίνες!

Η τεχνολογία μπορεί να γίνει ένα εργαλείο εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών του ξενοδοχείου. Οι νέες τεχνολογίες, οι καινοτομίες και οι καινούργιες συσκευές έρχονται για να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών και αντίστοιχα για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ξενοδόχων. Το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στους επισκέπτες από την αρχή μέχρι το τέλος της διαμονής τους. Με μερικές μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές, πάντα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούν να το καταφέρουν.

Το σίγουρο είναι ότι η πραγματικότητα είναι πλέον πολύ κοντά σε αυτό που κάποτε ήταν όνειρο. Και σύντομα οι εικόνες που θα βλέπουμε στα ξενοδοχεία θα είναι σαν βγαλμένες από ταινία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα