Εξαγορά της Pollfish από την αμερικανική Prodege

Εξαγορά της Pollfish από την αμερικανική Prodege
META iStock

Το ελληνικό οικοσύστημα start up τεχνολογικών εταιρειών αποτελεί πλέον στόχο μεγαλύτερων σχημάτων και εταιρειών με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε εβδομάδα να ανακοινώνεται μια νέα συμφωνία.

Στον απόηχο των κινήσεων της Meta (aka Facebook), σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως η εξαγορά της γνωστής ελληνικής πλατφόρμας Pollfish, η οποία εστιάζει στην έρευνα, συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα για την εξαγορά της Pollfish φέρεται να κινείται μεταξύ 70-85 εκατ. δολ., με την Ελλάδα να παραμένει στο πλάνο της αμερικανικής εταιρείας.

Αναλυτικότερα, η Pollfish που ιδρύθηκε το 2013 υποστηρίζει τις ανάγκες του σύγχρονου ερευνητή προσφέροντας μια φιλική προς τον χρήστη και ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα DIY για έρευνα από άκρο σε άκρο, από τη δημιουργία ερευνών έως τα αστραπιαία αποτελέσματα.

Η εταιρεία, 2 χρόνια μόλις από την ίδρυση της το 2015 επέλεξε να μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη. Εκεί στεγάζονται σήμερα τα τμήματα Sales, Marketing, Finace, ενώ στην Αθήνα παραμένουν τα τμήματα που ασχολούνται με το ίδιο το προϊόν της εταιρείας, το customer support και το publisher acquisition. Στο πελατολόγιο της εντάσσονται πλέον κορυφαία παγκόσμια brands μεταξύ των οποίων η Apple, το Spotify, η NFL, το Netflix, η Samsung κ.α καθώς και κράτη αλλά και διεθνείς οργανισμοί.

Το τελευταίο διάστημα η Pollfish γνωρίζει μία ανάπτυξη κοντά στο 100%, ενώ σύμφωνα με την βάση δεδομένων crunchbase έχει λάβει χρηματοδότηση κοντά στα 17 εκατ. δολ. Αρχικοί μέτοχοι και ιδρυτές της Pollfish είναι οι Γιάννης Παπαδάκης (σημερινός CEO), Ανδρέας Βούρκος, Γιάννης Ζαούδης και Ζήσης Μπέλλας.

Ανάμεσα στους επενδυτές που χρηματοδότησαν διάφορους γύρους ανάπτυξης είναι η EBRD, δύο ελληνικά venture capital funds , το PJ Tech Catalyst της Πειραιώς και το Odyssey Venture Partners. Πέραν των παραπάνω σταθερός επενδυτής της Pollfish ήταν και το αμερικανικό Woodside Fund.

O CEO & Πρόεδρος της Prodege, Chuck Davis σχολιάζοντας την εξαγορά ανάφερε, πως «καθώς η Prodege συνεχίζει να χαράσσει ένα μονοπάτι καινοτομίας, αυτή η εξαγορά είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τη σύγχρονη προσέγγιση της Pollfish στην έρευνα των καταναλωτών και την ισχυρή δέσμευση στην ποιότητα των δεδομένων και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Prodege»

Εκ μέρους της Pollfish, ο Γιάννης Παπαδάκης σχολίασε πως «η Prodege ευθυγραμμίζεται με την Pollfish όσον αφορά την προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την καινοτομία και διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία για να προωθήσει τη συνεχή επιτυχία μας».

Τέλος, η Cooley LLP υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος της Prodege. Η DLA Piper LLC υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος της Pollfish.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα