ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θέμα ωρών η πώληση των μετοχών των Ολλανδών σε Λάτση και Περιστέρη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θέμα ωρών η πώληση των μετοχών των Ολλανδών σε Λάτση και Περιστέρη
Κεντρικό Κτήριο Γραφείων, Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε ελληνικά χέρια περνά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της ολλανδικής Reggeborgh από τον όμιλο.

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι πλέον η ανακοίνωση μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών. Μετά από παρουσία 3 ετών η ολλανδική Reggeborgh αποχωρεί από τον κορυφαίο ελληνικό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία περνά σε ελληνικά χέρια.

Ο όμιλος που στα χρόνια της κρίσης επένδυσε στην Ελλάδα και σήμερα αποτελεί μία κραταιά δύναμη, αποκτά τις μετοχές των Ολλανδών οι οποίες σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει θα περάσουν στα χέρια του επικεφαλής του ομίλου, Γιώργου Περιστέρη και της Μαριάννας Λάτση η οποία μπαίνει δυναμικά στον όμιλο.

Η πώληση των μετοχών σύμφωνα με κύκλους της αγοράς θα διαλύσει και τους ψίθυρους  με τη διπλή συμμετοχή των ολλανδών σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ. Από την πλευρά τους οι ολλανδοί θα ρίξουν το βάρος τους στην ανάπτυξη της Ελλάκτωρ, γεγονός που θα ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό και εν γένει τον χώρο των κατασκευών.

Reggeborgh: Πιστεύουμε στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Πριν από λίγο η Reggerborgh έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ανακοινώνει πως “μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα