Ιανός: Πέντε πρόσθετες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που επλήγησαν

Ιανός: Πέντε πρόσθετες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που επλήγησαν
Η Καρδίτσα μετά την επέλαση του "Ιανού" Eurokinissi

Σε άλλες πέντε παρεμβάσεις προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τον "Ιανό".

Σε άλλες πέντε διορθωτικές παρεμβάσεις προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να επανέλθουν μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η μεσογειακή καταιγίδα “Ιανός“.

Εκτός από την οικονομική ενίσχυση των 8.000 ευρώ, την αναβολή φορολογικών υποχρεώσεων και την ένταξη τους στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε άλλες πέντε παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Θεσπίζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία, με βάση την αποτύπωση που θα γίνει από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου των Περιφερειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα λάβουν προκαταβολικά ένα μέρος της επιχορήγησης, για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους.
  • Ενισχύονται άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που συστήνονται από τις Περιφέρειες, προβλέποντας τη δυνατότητα συνδρομής από στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του Δημοσίου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία αξιολόγησης και αποτύπωσης της ζημιάς των πληττόμενων επιχειρήσεων.
  • Παρέχεται στις Περιφέρειες ευελιξία, ώστε να μπορούν να αποστέλλουν ανά δεκαπενθήμερο και τμηματικά τις καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης και καταβολής της επιχορήγησης. Έτσι, η καταβολή των επιχορηγήσεων θα μπορεί να γίνει τμηματικά, επιτρέποντας σε συντομότερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα να διοχετεύονται πόροι προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
  • Ανατέθηκε στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών του Υπουργείου Οικονομικών, στις έδρες των πληττόμενων από τη θεομηνία Περιφερειακών Ενοτήτων, η ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις σχετικές διαδικασίες για την επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων.
  • Ορίστηκε τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και καθοδήγησης στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής ως προς τα προβλεπόμενα έγγραφα και τις διαδικασίες για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 3375704.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα