“Κλειδώνει” η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, έρχεται και σύμβουλος

“Κλειδώνει” η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, έρχεται και σύμβουλος
Εργασίες κατασκευής στο Μετρό Eurokinissi

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 44 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια των υπηρεσιών του συμβούλου θα είναι 60 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτή θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των νέων project που θα προωθήσει η Αττικό Μετρό.

Ακόμα ένα βήμα εμπρός έκανε η Αττικό Μετρό για την υλοποίηση της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας με την προκήρυξη για τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αττικό Μετρό και προκειμένου να τη βοηθήσει στην υλοποίηση των έργων «Γραμμή 4 – τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή», «Επέκταση της γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», καθώς και των λοιπών έργων του μετρό και του τραμ στην Αττική, καθώς και στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που απαρτίζουν το τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και εμπεριέχονται στις αρμοδιότητές της.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι με τον ΦΠΑ 44 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 35,48 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια των υπηρεσιών του συμβούλου θα είναι 60 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτή θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των νέων project που θα προωθήσει η Αττικό Μετρό.

Η σύμβαση των υπηρεσιών θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020, από πόρους του Ε.Σ.Π.Α. 2021 – 2027, καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα για τη γραμμή 4, ο ρόλος του συμβούλου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς πρόκειται για ένα περίπλοκο και μεγάλο σε έκταση έργο, με διπλή εργολαβία που θα χρειάζεται τη συνεργασία πολλών διαφορετικών οργάνων. Βέβαια η εμπειρία και η ικανότητα των στελεχών της Αττικό Μετρό είναι γνωστή, αλλά κάθε βοήθεια θα είναι επωφελής για το έργο.

Η γραμμή 4 με 15 σταθμούς και 13χλμ νέας γραμμής είναι το μεγαλύτερο έργο Μετρό όλων των εποχών για την Ελλάδα και θα είναι ο “φορτιστής” της οικονομίας των κατασκευών στην Αθήνα για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι υποχρεώσεις του αναδόχου συνοψίζονται ως εξής:

  1. Συμμετοχή και υποστήριξη σε κάθε δραστηριότητα (μελέτη, δημοπράτηση, κατασκευή, δοκιμές και θέση σε λειτουργία), που απαιτείται στο πλαίσιο του τεχνικού αντικειμένου των υπό κατασκευή, αλλά και των νέων έργων της Αττικό Μετρό Α.Ε., για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους
  2. Παροχή εξειδικευμένων τεχνικών λύσεων, πληροφοριών και προτάσεων βελτιστοποίησης, με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας όπου απαιτείται
  3. υμμετοχή και υποστήριξη σε θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης των έργων

Να θυμίσουμε πως το έργο για τον σύμβουλο, αφορά στην επαναδημοπράτηση του αντικειμένου που έχει εμπλουτιστεί και είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο, στο οποίο αναμένεται να κατέβουν οι μεγαλύτερες δυνάμεις του χώρου που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως η AECOM, η ΟΜΕΚ, η ΝΑΜΑ, η Hill International, η Salfo κ.ά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα