Κορονοϊός: Οι Έλληνες εξαφάνισαν το Dettol από τα σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Οι Έλληνες εξαφάνισαν το Dettol από τα σούπερ μάρκετ

Εάν υπήρχε ένα προϊόν που εξαφανίστηκε εξαιτίας του κορονοϊού από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία αυτό δεν είναι άλλο από το Dettol. Το News24/7 μίλησε με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας που το εισάγει στην Ελλάδα.

“Dettol; ούτε για δείγμα. Από τότε που έσκασε ο κορονοϊός στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί. Μόλις έρθει το φορτηγό θα σε πάρω τηλέφωνο να έρθεις. Μην αργήσεις όμως, με το που θα τα βάλουμε στο ράφι θα φύγουν πάλι σαν ζεστά ψωμάκια”. Ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ που μιλούσε εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο χάζευε την “τρύπα” που είχε δημιουργηθεί στο ράφι και είχε ψηλώσει δύο πόντους καθώς αισθάνονταν χρήσιμος στον κύκλο του.

Αύξηση ζήτησης έως 400%

Ο Γενικός Διευθυντής της RB Ελλάδος (σ.σ. τα αρχικά της εταιρείας με το δύσκολο όνομα Ρέκιτ Μπένκιζερ) Νίκος Τσακαλάκης μας επιβεβαιώνει ότι κάποιοι κωδικοί Dettol όντως έχουν “εξαφανιστεί” από την αγορά. “Τις τελευταίες ημέρες, αναλόγως το προϊόν, παρατηρούμε μια αύξηση στην ζήτηση από 300% έως 400% και είναι λογικό, όσο και να είχαμε φροντίσει να έχουμε αποθέματα, να παρατηρούνται ελλείψεις σε κάποια από τα προϊόντα μας“.

Είχαμε ζητήσει να μιλήσουμε μαζί του το πρωί της Παρασκευής και κατάφερε να μας απαντήσει γύρω στις 8 το βράδυ από το γραφείο καθώς προσπαθούσε να βρει λύσεις ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο τα προϊόντα Dettol στα σημεία πώλησης. “Οι δύο κωδικοί που δείχνουν να παρουσιάζονται ως εξαντλημένοι είναι αυτοί του αντισηπτικού τζελ για τα χέρια καθώς και τα υγρά μαντηλάκια προσωπικής υγιεινής”. Σε ότι αφορά στην επιστροφή των συγκεκριμένων προϊόντων στα ράφια ήταν καθησυχαστικός. “Είμαστε σε επαφή με εργοστάσια μας στην Ευρώπη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε ότι θα αρχίσουμε ξανά την τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων“.

Αισχροκέρδεια

Όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις που ένα προϊόν είναι σε έλλειψη από την αγορά κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, έτσι και στην περίπτωση του Dettol ηλεκτρονικά φαρμακεία ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή του προϊόντος. Όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της τιμής της πολυσυσκευασίας με τα υγρά μαντηλάκια, που καταγράφεται από το skroutz, ενώ πριν από λίγους μήνες η φθηνότερη τιμή ήταν στα 2 ευρώ, εδώ και λίγες ημέρες έχει υπερδιπλασιαστεί, στα επίπεδα των 5 ευρώ η οποία μαζί με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή διαμορφώνεται στα 8 ευρώ.

Αντίστοιχα το υγρό αντισηπτικό διάλυμα των 500 ml της Dettol εκτοξεύθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τα 5 ευρώ στα 8 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη της RB, που εισαγάγει τα προϊόντα Dettol στην Ελλάδα, η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει ανατιμήσει τα προϊόντα της το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά συνεχίζει και θα συνεχίσει τις προσφορές είτε ως ποσοστό έκπτωσης προς τον καταναλωτή είτε ως δωρεάν προϊόντα (π.χ. 1+1 ή 2+1 δώρο).

Το Dettol, το οποίο έχει γνωστοποιήσει στους καταναλωτές ότι “δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα επίπεδα αποτελεσματικότητας απέναντι στον νέο κορονοϊό“, έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά την δεκαετία του ’80 ως το καφέ αντισηπτικό που πωλούνταν αποκλειστικά μέσα από φαρμακεία ενώ από το 2003 μπήκε και στα σούπερ μάρκετ αναπτύσσοντας μία μεγάλη γκάμα από καθαριστικά και αντισηπτικά για προσωπική και οικιακή χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα