Κορονοϊός – Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές

Κορονοϊός – Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές
Στιγμιότυπο από σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και της αλυσίδας τροφοδοσίας.

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο λοιμωξιολόγος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους τέσσερις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα ωράρια των σούπερ μάρκετ διευρύνονται και στο εξής θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανοικτά παραμένουν εκτός των σούπερ μάρκετ και μανάβικα, φούρνοι, μίνι μάρκετ, μπακάλικα, περίπτερα και delivery σε ό,τι αφορά στην αλυσίδα τροφοδοσίας.

Επίσης, φαρμακεία, τράπεζες, courrier, συνεργεία αυτοκινήτων, Pet shop, καταστήματα οπτικών ειδών και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι στο ακραίο σενάριο που η ροή εξυπηρέτησης δεν δείχνει να μειώνεται, φέρεται να εξετάζεται ακόμη και η 24ωρη λειτουργία σούπερ μάρκετ στα πρότυπα που γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και σε φυσιολογικές περιόδους.

Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αφορά την θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου. Για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ καθώς στα αυτόνομα e-shop τροφίμων με βάση πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ήδη επιτρέπεται η λειτουργία τους και την Κυριακή για διανομές. Και αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της “ουράς” που είχε δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση πελατών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τις 2 εβδομάδες.

Σε ότι αφορά στο ωράριο ήδη υπήρχαν καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, επικαλούμενα αυξημένη κίνηση, τα οποία άνοιγαν στην Αττική τις πόρτες τους από τις 7 το πρωί.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι και σε επίπεδο μικρών καταστημάτων αλλά και franchise μεγάλων αλυσίδων (π.χ. τα ΑΒ Shop & Go) το ωράριο λειτουργίας είναι είτε 24ώρο, κυρίως σε 24ωρα πρατήρια καυσίμων, είτε από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα