ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξετάζει την δημιουργία εργοστασίου στην Βρετανία

ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξετάζει την δημιουργία εργοστασίου στην Βρετανία

Πρώτη θέση στην αγορά του γιαουρτιού και του παγωτού ο βασικός στόχος της ΚΡΙ ΚΡΙ σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Παναγιώτη Τσινάβο

Ένας στους τέσσερις Έλληνες σήμερα καταναλώνει γιαούρτια που έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της ΚΡΙ ΚΡΙ στον νομό Σερρών. Εάν η παραπάνω πληροφορία ακούγεται εντυπωσιακή το ίδιο και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρεία της οικογένειας Τσινάβου πριν από 15 χρόνια δεν δραστηριοποιούνταν στην αγορά του γιαουρτιού πέρα από την τοπική αγορά.

Από τις εταιρείες που δεν γνώρισαν ύφεση, η ΚΡΙ ΚΡΙ κατάφερε από μερίδιο 4% που κατέχει το 2008 να φθάσει το μερίδιο της σε όγκο φέτος στο 14,2%, ποσοστό που την φέρνει στην δεύτερη θέση της αγοράς γιαουρτιού πίσω από την ΦΑΓΕ ενώ σε ότι αφορά τις πωλήσεις σε αξία κατέχει την τρίτη θέση με μικρή διαφορά πίσω και από την ΔΕΛΤΑ.

Στόχος είναι η πρώτη θέση τόσο στο γιαούρτι όπως και στο παγωτό, όπου φέτος κατάφερε να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση. Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη σε δημοσιογραφική εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος με αφορμή το λανσάρισμα του γιαουρτιού "ΚΡΙ ΚΡΙ Στραγγιστό & Αγαπημένο".

ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξετάζει την δημιουργία εργοστασίου στην Βρετανία

Παράλληλα ένας ακόμη βασικός στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών ώστε να φθάσουν το 50% του κύκλου εργασιών από 30% που είναι σήμερα. Εξαγωγές που πραγματοποιούνται σε 24 χώρες, ακόμη και στο μακρινό Χονγκ Κονγκ και την Ν. Κορέα και την Μ. Βρετανία να καταλαμβάνει το 50% των συνολικών εξαγωγών.

Σε σχετική ερώτηση του News24/7, o κ. Τσινάβος δεν απέκλεισε την δημιουργία εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού στην Βρετανία μετά από την υλοποίηση του Brexit. Σε μακρινότερο ορίζοντα ανέφερε ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο δημιουργίας παραγωγικών μονάδων στην Άπω Ανατολή μέσω κοινοπραξιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρι Κρι: Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία

SHARE:

24Media Network