Τα McDonald’s και Burger King καταργούν τα δώρα με τα παιδικά γεύματα για να σώσουν το περιβάλλον

Τα McDonald’s και Burger King καταργούν τα δώρα με τα παιδικά γεύματα για να σώσουν το περιβάλλον
Φώτο αρχείου AP

Έπειτα από την κίνηση δύο αδερφών που μάζεψαν μισό εκατομμύριο υπογραφές ζητώντας από το Burger King να σταματήσει να προσφέρει πλαστικά παιχνίδια, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες fast food προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές.

Το Burger King θα σταματήσει να προσφέρει πλαστικά παιχνίδια μαζί με τα παιδικά γεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αίτημα που ξεκίνησαν δύο αδελφές. Στο αίτημά τους, το οποίο μάζεψε μισό εκατομμύριο υπογραφές, τα κορίτσια ζητούσαν από την διάσημη εταιρεία fast food να περιορίσει τα πλαστικά απόβλητα.

Έτσι λοιπόν πάρθηκε η απόφαση από σήμερα να σταματήσει το Burger King να προσφέρει πλαστικά παιχνίδια μαζί με τα παιδικά γεύματα, μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 320 τόνων πλαστικού ετησίως.

Ενώ αυτό ισχύει μόνο για τα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο αρχηγός μάρκετινγκ της Burger King, Fernando Machado, δήλωσε ότι η ομάδα έψαχνε να σταματήσει να παραδίδει πλαστικά παιχνίδια που δεν είναι βιοδιασπώμενα παγκοσμίως μέχρι το 2025.

Από τη μεριά της η McDonald’s δεν θα σταματήσει να δίνει πλαστικά παιχνίδια της σειράς Happy Meal, αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει σακούλες φρούτων ως εναλλακτική λύση από τον επόμενο μήνα και βιβλία από τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι θα περιορίσει την σπατάλη πλαστικού μέσω της χρήσης χάρτινων καλαμακίων, βιοδιασπόμενου καπακιού και μπολ σαλάτας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα