Μεταμορφώνεται η Ίος με 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

Μεταμορφώνεται η Ίος με 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις
Στιγμιότυπο από την Ίο shutterstock

Μετά από μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν, η Ίος αναβαθμίζεται, μέσα από τρεις νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Η Ίος, ένα από τα μικρά αλλά κοσμοπολίτικα πλέον νησιά των Κυκλάδων, μεταμορφώνεται καθώς προωθούνται νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί.

Οι τρεις νέες επενδύσεις

Η πρώτη επένδυση, η οποία πήρε πλέον και την προέγκριση για την οικοδομική άδεια ώστε να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής, αφορά το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Μαγγανάρι της Ίου. Η δυναμικότητά του θα ανέρχεται σε 18 κλίνες. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία STAMANIA ENTERPRISES LTD.

Παράλληλα, δύο νέες επενδύσεις από την εταιρεία που έχει το IOS PALACE πήραν έγκριση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο αφορά το έργο ανακαίνισης του ξενοδοχείου 4 αστέρων IOS PALACE στο Μυλοπότα. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 910.000 ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί με τποσό των 364.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων δυναμικότητας 10 διαμερισμάτων και 30 κλινών στην Ίο. Το εγκεκριμένο κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 891.000 ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 356.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Φορέας και των δύο επενδύσεων είναι η εταιρεία Η. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ΙΟΣ ΠΑΛΛΑΣ.

Χρονιά ανάκαμψης για την Ίο το 2021

Παρά τη δύσκολη συγκυρία με την πανδημία, η Ίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική το καλοκαίρι που πέρασε.

Υπολογίζεται ότι η πληρότητα σε πολλά καταλύματα άγγιξε το 90% τον Αύγουστο.

Το νησί τίμησαν όχι μόνο Έλληνες τουρίστες αλλά σημαντικό ήταν το τουριστικό ρεύμα από τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία.

Επίσης, το νησί είχε αναδειχθεί και ανάμεσα στα επικρατέστερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς τουρίστες, σύμφωνα με μεγάλο ταξιδιωτικό μέσο της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα