Μία ακόμη βάση αεροπορικής εταιρείας στην Αθήνα, της Ellinair

Μία ακόμη βάση αεροπορικής εταιρείας στην Αθήνα, της Ellinair

H Ellinair έγινε η 3η ελληνική εταιρία που αποκτά βάση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Τι σημαίνει για την ανάπτυξή της.

Η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Αθήνας έρχεται μέσα και από την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών, πόσω μάλλον των ελληνικών, που επιχειρούν να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδος.

Από τη Δευτέρα, η Ellinair έγινε η 5η αεροπορική εταιρεία και η 3η ελληνική, που έχει βάση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μετά τις: Aegean – Olympic Air, Ryanair, Volotea και SkyExpress. Αυτό σημαίνει ότι θα ενδυναμωθεί η ταξιδιωτική κίνηση του αεροδρομίου, που φέτος στο 9μηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) κατέγραψε αύξηση 11,5% με 18,75 εκατ. επιβάτες. Ο Οκτώβριος κινείται σε μονοψήφιο αριθμό αύξησης, ενώ καθοριστικός θα είναι ο Νοέμβριος και λιγότερο ο Δεκέμβριος, μήνας εορτών, προκειμένου το αεροδρόμιο να αγγίξει τον στόχο των 24 εκατ. επιβατών, κάνοντας ένα νέο ρεκόρ, ύστερα πό τα 21,7 εκατ. του 2017.

Τώρα, όσον αφορά στην Ellinair, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει τη βάση στην Αθήνα με ένα αεροσκάφος που ίσως σύντομα γίνουν δύο, επειδή θεωρεί ότι έχει μεγάλες προοπτικές. Αλλωστε, μόνο με τη βάση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, δεν μπορείς να έχεις την ανάπτυξη που επιθυμείς.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία, ήδη συνδέει την Αθήνα με την Ρόδο και το Ηράκλειο και από τις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Στόχος, είναι να βάλει στο θερινό της πρόγραμμα πτήσεις προς την Κέρκυρα και την Μύκονο. Ολες οι κινήσεις της Ellinair, καταδεικνύουν ότι η εταιρεία θα προσεγγίσει το 1 εκατ. επιβάτες φέτος, από 750.000 που είχε το 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα